Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Supercupa judetului Neamt ajunge in vitrina principalei pretendente la titlu in 2017/18, ACS Enadani Poiana Teiului

0 Comments 📁 Liga 4 🕔13.August 2017
Supercupa judetului Neamt ajunge in vitrina principalei pretendente la titlu in 2017/18, ACS Enadani Poiana Teiului

ACS Enadani Poiana Teiului s-a impus in Supercupa judetului Neamt, disputata duminica la Bicaz, scor 5-1 in fata formatiei din localitate, gratie hat-trick-ului semnat de Sergiu Matei, asistat in doua randuri de cel care restabilise egalitatea pentru oaspeti, Mario Schiopu. Au mai inscris Balajel (Cimentul), respectiv Razvan Gorea.

Dupa un start mai reusit de meci pentru Enadani, baietii lui Cristian Luca au reusit sa incline balanta spre Cimentul cu un eurogol splendid inscris de Balajel. “Bala” a reusit performanta de a-l surprinde pe experimentatul portar al campioanei, Cosa, cu un sut de la peste 35 de metri, direct sub bara transversala.

Apoi, dupa alte doua situatii bune de a marca pentru formatia din Bicaz, Poiana Teiului a inceput sa isi impuna punctul de vedere, jocul transformandu-se intr-unul aproape pe sens unic. Mario Schiopu, unul dintre cei 5 ieseni transferati in vara la Poiana Teiului, a transformat in gol o lovitura libera din apropierea careului, in minutul 20.

Pana la pauza, Schiopu a mai iesit inca o data la rampa cu o centrare de calitate pentru Matei (35), care a reluat imparabil cu capul in plasa.

Castigatoarea Supercupei s-a decis undeva dupa primul sfert de ora al reprizei a doua, cand pe fondul unor insistente in atac ale Cimentului, Enadani a lovit in urma unei faze trase la indigo cu cea de la 1-2. Schiopu i-a pus pe frunte o minge lui Matei, iar jucatorul campioanei nu a iertat din apropiere.

Scorul final a fost conturat aproape de ultimul fluier al centralului Cosmin Apetrei. Matei (87) a realizat hat-trick-ul, iar Gorea, fost jucator de Liga 1, a punctat pentru un 5-1 sever in favoarea lui ACS Enadani, care devine astfel principala candidata la obtinerea titlului de campioana in viitoarea editie a Ligii a 4-a, Neamt.

A fost un meci greu, impotriva unei echipe bune, care va fi mai mult ca sigur prezenta in play-off. Am inceput meciul un pic retrasi, tematori, dar apoi am echilibrat jocul, inscriind un gol foarte frumos si irosind inca vreo 2-3 ocazii bune. Am primit insa foare usor goluri din faze fixe, din lipsa concentrarii si a marcajului. Am inceput apoi din nou bine a doua repriza, dar nu am reusit sa fim periculosi foarte mult, incercand prea mult suturile de la distanta sau actiunile pe cont propriu. La 3-1 jocul era inchis, jucatorii nostri lasand garda jos si tactica deoparte, ceea ce ne-a mai costat pe contraatac inca doua goluri. Consider ca diferenta de scor nu reflecta realitatea din teren. Poiana este o echipa buna, a meritat victoria, dar si noi nu suntem cu mult mai prejos. Avem lotul si valoarea necesara sa ajungem la play-off. Sper ca acest “dus rece” sa ne trezeasca, sa ne corectam greselile si sa abordam cu o alta atitudine acest campionat.

Cristian Luca (antrenor CS Cimentul Bicaz)

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<