Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Duel inegal in Liga a 5-a, Seria I: Avantul Golaiesti-AS Ciurbesti

0 Comments 📁 Liga 5 🕔18.August 2017
Duel inegal in Liga a 5-a, Seria I: Avantul Golaiesti-AS Ciurbesti

Avantul Golaiesti a surprins la inceputul acestei saptamani prin decizia de a se retrage din Liga a 4-a, acolo unde a acces in postura de campioana a Seriei I, la capatul unui duel relativ strans cu Prutul Prisacani. Golaiesti a incheiat campionatul in primavara cu un total de 70 de puncte (23 de victorii, un egal si 2 infrangeri), urmata de Prutul Prisacani (65p).

Avantul are totusi meritul de a fi anuntat din timp AJF-ul, care a primit rapid “ok”-ul de la Gloria Bals, astfel ca sezonul Ligii a 4-a va incepe cu 16 formatii la start. Inaintea celor din Golaiesti, Miroslovesti declarase forfait, de acest pas profitand prima echipa aflata sub linie la finalul campionatului trecut, Vointa Motca.

Contactat de mine, reprezentantul Avantului Golaiesti, Catalin Tamazlacaru, presedinte, finantator si totodata fundas dreapta la aceasta echipa, si-a justificat decizia: “Echipa nu a fost creata cu scopul de a promova in ligile superioare, ci pentru ca in Golaiesti sa existe fotbal! Suntem o comuna mare, formata din peste 3000 de locuitori si toti fotbalistii nostri joaca de placere, fara a fi remunerati. Bineinteles, dupa meci, baietii primesc o masa si nelipsita bere!”

La meciurile de acasa ale Golaiestiului se adunau in mod constant cate 100-150 de spectatori pe marginea terenului, in timp ce deplasarile prin judet erau asigurate de un autobuz incapator, dat fiind numarul mare de simpatizanti ai echipei.

Financiar, echipa este sustinuta atat de domnul Catalin Tamazlacaru, cat si de primarie, care isi aduce contributia prin furnizarea de echipament de joc, deplasari, plata baremelor de arbitraj, etc. Cu alte cuvinte, Avantul Golaiesti se simte mai bine in Liga a 5-a, esalon in care costurile sunt vizibil mai mici fata de ceea ce se cheltuie un “etaj” mai sus.

Avantul Golaiesti se anunta o nuca greu de spart in campionat, mai ales dupa victoria zdrobitoare inregistrata in deplasarea de la Erbiceni, scor 8-1, cu ocazia unui trial organizat de fostul antrenor, Marian Amanar, in vederea completarii lotului Flacarei.

Singurele informatii pe care am putut sa le culeg de la fostul meu antrenor de la AS Ciurbesti, “Alex”, sunt usor alarmante vizavi de viitorul echipei oaspete din partida de duminica. AS Ciurbesti a fost foarte aproape de a nu se mai inscrie in acest sezon din cauza lipsei de jucatori. La ultimul amical, spre exemplu, echipa din Miroslava nu a putut conta decat pe un lot format din 12 fotbalisti. Au mai ramas doar trei fotbalisti din echipa care se inscria acum patru ani in campionatul Ligii a 5-a. Este vorba despre un veteran in varsta de peste 40 de ani (“Mirel”), un fundas, jucator de travaliu, pe nume Rosu si “Ciprian”, capitanul de pe vremea aceea al echipei din Ciurbesti.

Jan Turita va arbitra la centru partida de la Golaiesti, avandu-i la cele doua linii pe asistentii Sebastian Chitic si Andrei Matei Barabula. Observator a fost desemnat domnul Gheorghe Loghin.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<