Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Metaloglobus-Miroslava | Pledoarie pentru ANTRENORUL Cristi Ungureanu

0 Comments 📁 Opinie 🕔25.August 2017
Metaloglobus-Miroslava | Pledoarie pentru ANTRENORUL Cristi Ungureanu

Stiinta Miroslava a reusit, miercuri, “performanta” de a incasa de la Chindia Targoviste tot atatea goluri cate primise Steaua Magica (Liga 4, Iasi) de la CSM Politehnica Iasi (Liga 1), intr-un meci amical organizat pe stadionul “Emil Alexandrescu” cu aproximativ o luna in urma.

Sau, altfel spus, nou-promovata Miroslava a primit intr-un meci tot atatea goluri cate au fost consemnate in poarta lui Raul Avram in precedentele trei etape.

Unde e orgoliul de fotbalist ai jucatorilor alaturi de care Cristi Ungureanu, profitand, e drept, si de o conjunctura fericita, castiga Seria 1 a Ligii a 3-a? O promovare care, trecand peste golul lui Jan Turita de la Harman, i se datoreaza in mare parte omului care a stat in permanenta pe margine si a tipat non-stop ca un nebun pentru a-si trezi jucatorii din “somnul cel de moarte”, care ii cuprinsesera primele 10 etape ale unui sezon in care buturuga mica a rasturnat carul mare.

Acelasi antrenor care repeta in mod obsesiv ca nu exista nicio diferenta intre voi, jucatori de Liga a 3-a, si cei de Liga 1, in afara de factorul mental si de conditiile de pregatire de care beneficiaza, spre exemplu, fotbalistii lui Poli. Antrenor care, la finalul turului, il trimitea pe Pantiru in Liga 1 la Poli, pentru ca in vara sa-l faca pe Ambrosie sa umble la pusculita ca sa-i plateasca clauza de reziliere a lui Andu Moisi.

Antrenor care nu a dat din gura degeaba, fiind sustinut de fapte. Nu a ales calea comoda, cea in care foarte bine ar fi putut sa va inlature de la echipa si sa aduca jucatori de Liga a 2-a. A crezut in voi si, drept dovada, in meciul de trista amintire (n.r. Miroslava-Chindia Targoviste 0-9) a folosit doar trei jucatori transferati in vara: Avram, Chindris si Corban. Pe banca, iarasi, se regaseau Tintea, Nemtanu si Botezatu… deci, foarte putine schimbari fata de lotul pe care l-am folosit in Liga a 3-a!

Sigur, un antrenor care a si gresit. Stiti voi mai bine decat mine. Chiar daca nu mai sunt la echipa de mai bine de o luna, nu trebuie sa ai licenta PRO ca sa realizezi ca Raul Avram nu avea ce sa caute in poarta la meciul cu Chindia Targoviste. O mutare ce ar fi trebuit operata poate chiar de la jocul cu FC Arges, asa cum, personal, am prevazut (gresit) in avancronica acelei intalniri.

Nu ai voie sa il pui pe Avram in poarta din cel putin doua motive: 1) IL EXPUI. Ce moral poate avea un portar care a primit 6 goluri in primele doua etape? 2) NU E CORECT FATA DE CEILALTI PORTARI. Tintea si Turita sunt indreptatiti sa creada ca merita sa fie trecuti in primul 11 in conditiile mentionate anterior.

La final, am o propunere pentru voi: haideti s-o reglam din mers ca la Miercurea Ciuc, cand “nebunul” de Ungureanu a plecat la drum cu gandul de a ataca o echipa superioara noua. Apoi, l-a trimis pe Saritanu in echipa, inlocuindu-l pe Edi Sandu, si Ciucul nu s-a mai miscat atat de bine. Cu atat mai putin din momentul in care pe teren a intrat si Agrigoroaei! Haideti sa consideram aceste prime 4 etape ca fiind primele 20-30 min de la Ciuc, iar maine, la Metaloglobus, sa pornim asaltul spre obiectivul in care eu cred in continuare. Si stiti cine mai crede in el? UNGUREANU? Raspunsul vostru…?

Faceti bine si trageti tare pentru a-l vedea si in acest an pe Ungureanu in palton (foto)! 🙂

Meciul de la Metaloglobus e sambata, de la 12:00. Nu am scris nimic de el pentru ca e absolut irelevant sa discuti despre fotbal atunci cand duci in spate o caruta de goluri. Apelez in schimb la orgoliul de fotbalist al multor componenti din lotul Miroslavei, refuzand sa cred ca nu exista inca patru echipe mai slabe decat noi pentru a o scoate la capat in primul sezon de Liga a 2-a!

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<