Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Ruginoasa, in cautarea primului gol si a primei victorii in campionat

1 Comment 📁 Liga 4 🕔08.September 2017
Ruginoasa, in cautarea primului gol si a primei victorii in campionat

Unirea Ruginoasa primeste, duminica, de la ora 12:00, vizita nou-promovatei Moldova Cristesti, intr-un meci contand pentru etapa a 4-a a Ligii a 4-a, Iasi. Cu doar doua meciuri disputate pana acum, ambele derby-uri ce vor conta enorm in configuratia clasamentului final, Ruginoasa (1 punct) ocupa inaintea acestei runde locul 13, la egalitate cu AS Gloria Bals (un meci mai mult disputat). Moldova Cristesti se afla la mijlocul ierarhiei, pe locul 7 mai exact, cu un total de 4 puncte. Echipa lui Valeriu Amuhaia a cunoscut pentru prima data gustul victoriei in runda precedenta, cand a dat de pamant cu rivala locala Vointa Motca, scor final 6-1.

Pe langa punctele pierdute acasa cu Unirea Mircesti si la Letcani, gazdele de duminica acuza si plecarea a nu mai putin de 4 jucatori in aceasta saptamana: daca Rascu, Maftei si Apostol au fost atrasi de CSO Viitorul Liteni pentru a merge in Liga a 4-a Suceava, Nicolae Azaharioaei s-a transferat tocmai la adversara din aceasta etapa, Moldova Cristesti!

Tibulca, Dulhac (Helesteni), Mircia (Gloria Baltati) si Parlog (Viitorul Harlau) sunt transferurile in regim de urgenta operate de echipa care termina sezonul precedent pe locul secund, urmand ca Marius Dulcianu, omul responsabil cu transferurile, sa poarte discutii si cu alti jucatori pentru a redresa corabia.

Singurul plan imediat al vicecampioanei Unirea Ruginoasa este de a obtine cat mai multe puncte, iar inceputul cursei de urmarire a Letcaniului si Mircestiului poate incepe de duminica printr-un succes purtat in fata Moldovei Cristesti. Apoi, Ruginoasa mai are de disputat restanta din prima runda cu Stejarul Barnova (deplasare), meci ce va fi programat cel mai probabil la mijlocul saptamanii urmatoare, plus jocul de 17 septembrie de la Viitorul Harlau. Cu 9 puncte scoase in aceste trei meciuri, Unirea ar veni pe unul dintre primele 5 locuri ale clasamentului.

Se asteapta enorm de mult in continuare de la Marius Enache, care nu a spart inca gheata in campionat. De la vedeta Enache, dar si de la alti jucatori ca l-ar putea sustine mai mult pe acesta in atacul steril al Unirii Ruginoasa.

Nu stiu ce as mai avea de spus, doar ca sunt foarte dezamagit de caracterul si de atitudinea unor jucatori de-ai mei, care au ales sa plece in plin campionat. Abia acum mi-am dat seama ca echipa pe care o conduc a fost impartita in doua tabere. In aceste conditii, era foarte greu sa obtinem rezultate bune cu Mircesti si la Letcani. Ne asteapta un meci greu, duminica, conducerea clubului fiind foarte dezamagita de tot ceea ce s-a intamplat in aceasta saptamana la echipa. Eu, alaturi de jucatorii ramasi, sper sa o scoatem cumva la capat… trebuie sa ne mobilizam si sa castigam cu Moldova Cristesti, altfel se anunta un campionat ratat pentru noi!

Costel Cerneutanu, antrenor Unirea Ruginoasa

Moldova Cristesti intra in meci cu un moral foarte bun, neavand nimic de pierdut in fata unui adversar care si-a declarat clar intentiile de a castiga campionatul in acest an. Victoria cu 6-1 in fata Motcai ii ajuta pe cei din Cristesti sa gestioneze cu mult calm aceasta deplasare, lucru subliniat si de delegatul echipei, domnul Gheorghe Harabagiu, in declaratia acordata duminiciipetarla.

Jucam cu echipa care a terminat pe locul 2 in sezonul trecut, deci se anunta inca din start un meci greu, in ciuda insuccesului inregistrat de Ruginoasa pe terenul Victoriei Letcani. Noi, in schimb, suntem foarte bine dupa victoria categorica obtinuta in fata rivalei Vointa Motca. Sper sa jucam frumos, pentru ca doar astfel putem obtine punct sau puncte din aceasta deplasare. Am declarat si vom declara de cate ori vom avea ocazia ca ne respectam adversarii indiferent de nume, insa si noi ne dorim sa fim respectati. Ruginoasa este o echipa care nu si-a aratat pana acum valoarea sa reala, ceea ce inseamna ca vom avea de lucru pe terenul unei echipe cu pretentii la promovarea in esalonul al treilea!

Gheorghe Harabagiu, delegat Moldova Cristesti

Cea mai recenta intalnire dintre Unirea Ruginoasa si Moldova Cristesti a avut loc in vara, in cadrul unui joc amical in care Ruginoasa s-a impus la limita, scor 6-5.

Share this article with friends

1 Comments

Write a Comment

<