Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Avancronica etapelor 5 (Seria I, Seria II) si 6 (Seria III) din Liga a 5-a

0 Comments 📁 Liga 5 🕔16.September 2017
Avancronica etapelor 5 (Seria I, Seria II) si 6 (Seria III) din Liga a 5-a

In acest final de saptamana avem alte intalniri interesante din cadrul celor trei serii ale Ligii a 5-a Iasi, partidele-vedeta ale zilei de duminica fiind urmatoarele: Avantul Golaiesti-Fulgerul Tibanesti 2016, Viitorul Ciortesti-AS Tutora, Viitorul Braesti-Viitorul Plugari, Construct Press Gropnita-AS Holboca, ASS Zimbru Boureni-Biruinta Miroslovesti si Avantul Tatarusi-Spicul Helesteni.

Luni, ma intorc de pe tarlalele Ligii a 5-a cu materiale de la cateva meciuri in cadrul cronicilor cu care v-am obisnuit de cateva etape incoace.

Seria I

Avantul Golaiesti – Fulgerul Tibanesti este cel mai tare duel care va avea loc in Liga 5, maine, in conditiile in care gazdele au maximum de puncte dupa 4 etape, cu o medie de peste 5 goluri inscrise pe meci, iar Tibanesti, cu o restanta la activ (vs AS Tutora), ii sufla in spate benefiiciind si de aportul unei defensive aproape fara cusur. Unirea Tibana si Viitorul Ciortesti, fiecare cu cate un gol, sunt singurele formatii care au inscris in poarta Tibanestiului!

Prutul Prisacani – Vointa Voinesti este celalalt meci din Seria I de la care voi avea informatii si asupra caruia voi reveni cu o cronica la inceputul saptamanii urmatoare.

Avantul Golaiesti – Fulgerul Tibanesti 2016
Viitorul Ciortesti – AS Tutora
Unirea Tibana – Astra Raducaneni
Prutul Prisacani – Vointa Voinesti
Vointa Bosia – AS Ciurbesti

CLASAMENT: Golaiesti (12p), Tibanesti, Ciortesti (9p), AS Tutora (7p), Prisacani, Voinesti (6p), Tibana, Raducaneni (3p), Ciurbesti (1p) si Bosia (0p).

Seria II

Duminica, Genotur Belcesti are posibilitatea de a emite pretentii in fata unui adversar care a cunoscut in doua randuri gustul infrangerii pana acum. Belcestiul, in schimb, nu a mai castigat din prima etapa, iar acum ar fi un bun moment ca jucatorii sa isi rasplateasca fanii ce vin intr-un numar semnificativ la jocurile de pe teren propriu ale lui Genotur.

Liderul Plugari are misiune aparent facila la Braesti, echipa care nu s-a prezentat etapa trecuta la Tomesti pentru confruntarea cu ACS Sportul Studentesc Iasi, in timp ce AS Poly 2014 Iasi primeste vizita unei formatii ce a mers bine in precedenta editie de campionat, Gloria Romanesti. Holboca are viata grea la Gropnita si, probabil, va mai avea de asteptat pana sa urce in fotoliul de lider!

Genotur Belcesti – ACS Sportul Studentesc Iasi
Viitorul Braesti – Viitorul Plugari
Vointa Bivolari – AFC Movileni
Construct Press Gropnita – AS Holboca
AS Poly 2014 Iasi – Gloria Romanesti

CLASAMENT: Plugari, AS Poly 2014 (12p), AS Holboca (10p), Gropnita (7p), Sportul Studentesc Iasi (6p), Bivolari, Romanesti (4p), Belcesti (3p), Braesti si Movileni (0p).

Seria III

ASS Zimbru Boureni-Biruinta Miroslovesti este, de departe, cel mai interesant joc al etapei a 6-a din cadrul Seriei a III. Locul 1 intalneste ocupanta locului 6 si totodata campioana en-titre a acestei serii, care nu a avut posibilitatea financiara de a se inscrie in Liga a 4-a, continuand sa obtina rezultate pozitive si in 2017-2018.

Pe de alta parte, trebuie tinut cont de faptul ca Boureni va evolua pe teren propriu, avand si avantajul moral al singurei echipe care a mers ceas de la startul campionatului pana acum. 5-0-0 este linia de clasament a gazdelor de duminica, cu mentiunea ca liderul are cea mai buna defensiva (6 goluri), insa nu dispune totusi de cel mai bun atac (19 goluri) din seria in care a fost repartizat. Progresul Deleni (27) si Viitorul Muncel (20) stau mai bine din acest punct de vedere.

O partida interesatna se anunta si la Harmanesti, cu Progresul Deleni incercand sa profite de un eventual pas gresit pe care l-ar face Boureniul. Diferenta dintre cele doua este de doar 3 puncte!

In plin campionat, Deleni a disputat vineri un alt amical pe terenul din Harlau.

Avantul Todiresti – Spicul Helesteni
Recolta Contesti – Avantul Tatarusi
Romwatt Harmanesti – Progresul Deleni
ASS Zimbru Boureni – Biruinta Miroslovesti
Viitorul 2014 Halaucesti – Unirea Al. I Cuza
NG Topile – Siretul Stolniceni Prajescu
CSM II Pascani – Viitorul Muncel

CLASAMENT: Boureni (15p), Deleni, Todiresti (12p), Stolniceni-Prajescu (10p), Muncel, Miroslovesti (8p), Harmanesti, Helesteni (7p), Halaucesti (6p), Tatarusi, Pascani (4p), Al. I Cuza (3p), Contesti (2p), Topile (1p).

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<