Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

FOCUS | Razvan Daniliuc, portarul de 16 ani al Flacarei Erbiceni

0 Comments 📁 Liga 4, Opinie 🕔19.September 2017
FOCUS | Razvan Daniliuc, portarul de 16 ani al Flacarei Erbiceni

Flacara Erbiceni, echipa care a produs surpriza campionatului invingand Unirea Mircesti la ea acasa si care ocupa locul 5 in clasamentul Ligii a 4-a, la egalitate de puncte cu Unirea Mircesti (locul 3), Unirea Ruginoasa (locul 4) si Steaua Magica (locul 6), se bazeaza in acest sezon pe serviciile unui adolescent adus de la Viitorul Lungani, in care antrenorul cu portari Denis Cretu are foarte mare incredere si despre care spune ca este cel mai bun portar pe care il are Iasul la ora actuala pe acest segment de varsta (16 ani!).

PREZENTARE

Razvan Daniliuc a fost transferat de Flacara Erbiceni de la Viitorul Lungani, acolo unde a evoluat un an pentru formatia lui Paul Codru. Inainte, Daniliuc mai bifase jumatate de sezon in tricoul unei echipe ce s-a desfiintat intre timp, Forza Podu Iloaiei. Actualul goalkeeper al Flacarei a aparat poarta echipei din Podu Iloaiei si in competitia dedicata juniorilor.

Denis Cretu il caracterizeaza pe Razvan ca fiind “un baiat cuminte, ce are foarte multe de invatat si care creste vazand cu ochii de la meci la meci. Un copil pe care il ajuta si capul, el terminand clasa a IX-a, la Miron Costin, cu media 9.50“.

Daniliuc a fost dorit de CSM Politehnica Iasi, insa a decis ca venirea la Erbiceni e miscarea cea mai potrivita pentru viitorul sau.

MOMENT-CHEIE IN PARTIDA DE LA IUGANI

In meciul de la Iugani, impotriva campioanei Unirea Mircesti, inainte de primul fluier al centralului Vlad Trifan, antrenorul Denis Cretu a simtit nevoia sa discute ceva intre patru ochi cu elevul sau (foto).

Discutii de genul au loc inaintea fiecarei partide cu pustiul din poarta Flacarei, insa de data aceasta a fost ceva mai special, un discurs scurt conceput cu scopul de a-l monta psihic si mai mult pe Razvan.

Indiferent ce spune unul sau altul, acesta o sa fie meciul tau! Indiferent de cati portari vor veni la echipa, tu esti cel in care am incredere maxima!

Denis Cretu a completat: “Am vorbit doar strictul necesar la meciul acesta. Nu e un meci de la care sa ii ceri unui copil anumite lucruri. Asa cum se intampla la meciurile cu adversari mai slabi, in care ii poti spune sa faca una sau alta. Lucruri simple, care sa il ajute. I-am zis ca e meciul lui si asa a fost!”

CUM A APARAT IN DERBY-UL CU MIRCESTI

Singurul gol al campioanei a fost inscris de golgeterul echipei, Andrei Dandu, care a scapat spre poarta si nu i-a oferit prea multe sanse lui Daniliuc. Un gol ce nu ii poate fi imputat, asadar, la o faza in care poate ca goalkeeperul Erbiceniului si-ar fi sporit sansele in fata experimentatului Dandu daca alegea sa ramana pe linia portii. A iesit si a incasat gol intr-o situatie iminenta.

In rest, Daniliuc, despre care antrenorul sau afirma ca este un portar de reflex, a intervenit fenomenal la 4-5 mingi pe care scria gol. A fost vorba despre doua lovituri de cap din apropierea careului mic, urmate de alte situatii delicate inregistrate in partea a doua a jocului de la Iugani.

Daniliuc se inscrie in tiparul portarilor curajosi, cu acel dram de nebunie necesar pentru acoperirea cu succes a unei porti ce masoara peste 7 metri.

Daniliuc s-a accidentat in meciul sus-amintit, dupa o iesire de tip kamikaze.

FOTO: Andrei Luca (Flacara Erbiceni)

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<