Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Avancronica etapei a 8-a

0 Comments 📁 Liga 4 🕔06.October 2017
Avancronica etapei a 8-a

In acest sfarsit de saptamana este programata etapa a 8-a a Ligii 4 Iasi, cu Viitorul Lungani-Victoria Letcani cap de afis, urmat de alte dueluri cel putin la fel de interesante: Tomesti-Scanteia, Ciurea-Ruginoasa sau Erbiceni-Harlau.

CS Tomesti – Unirea Scanteia

CS Tomesti are posibilitatea sa treaca pe locul 3 in clasamentul Ligii a 4-a printr-un eventual succes obtinut in fata Scanteii, echipa care incepe usor-usor sa intalneasca adversari de talie.

Saptamana trecuta, Unirea Scanteia a remizat pe teren propriu cu Unirea Ruginoasa. In acel meci, cel mai important atacant al Unirii a fost eliminat de Ciprian Aelenei pentru cumul de cartonase. Drept urmare, Cosmin Frij nu isi va putea ajuta echipa la Tomesti.

Probleme in atac intampina si Tomestiul, care are o medie de doar 2 goluri marcate per meci in primele sapte etape. Defensiva este capitolul forte al tomestenilor, care se vad in situatia de a forta pentru a urca pe 3.

Arbitri: Valentin Burla, asistenti: Iulian Contofan, George Macovei. Observator: Vlad Ciobanu.

Steaua Magica – Moldova Cristesti

“Magicienii” lui Dan Curca revin pe Stadionul Tineretului (“Abator”) dupa doua partide “acasa” disputate la Letcani si pe terenul sintetic din Copou. Steaua Magica a cedat in ambele: 0-1 cu Tomesti, respectiv 0-2 in fata campioanei en-titre Unirea Mircesti.

Partida de pe Tineretului va incepe de la ora 13:30 din cauza unui meci de rugby care va avea loc inainte, intr-o zi de duminica in care se anunta si ploaie. Antrenorul Stelei si-a exprimat ingrijorarea vizavi de modul in care va arata suprafata de joc: “Se anunta un meci greu, de lupta, in conditiile in care terenul va fi greu incercat de rugby-isti. Cu Moldova Cristesti nu avem decat varianta victoriei!”

Nou-promovata Moldova Cristesti, pedepsita in runda precedenta cu un aspru 5-2 venit din partea Erbiceniului, cauta primul punct (sau primele puncte) de la acel 6-1 inregistrat in fata Motcai. Se intampla in etapa a 3-a, iar de atunci Cristestiul nu a mai pus nimic in clasament, aflandu-se acum pe locul 13, la egalitate de puncte cu Bals, prima echipa virtual retrogradata.

Arbitri: Iosif Ciprian Aelenei, asistenti: Tudor Claudiu Cornea, Ana Puscasu. Observator: Leonard Cananau.

AS Gloria Bals – CS Stejarul Barnova

La Bals se intalnesc doua echipe pentru care orice alt rezultat decat victoria nu inseamna mai nimic. Bals si Barnova se vor lupta cu cutitele pe masa pentru cele 3 puncte, in conditiile in care ambele formatii sunt prinse in lupta de la subsolul clasamentului.

Timpul nu mai are rabdare cu Barnova, echipa care a transferat/ readus tot ce a mai gasit disponibil prin judet de la venirea lui Marian Amanar, in timp ce Gloria Bals, echipa revenita in Liga 4 dupa retragerea Golaiestiului, are un numar identic de puncte cu adversara directa din aceasta runda.

Arbitri: Andrei Mihalcut, asistenti: Sabin Paul Marciuc, Andrei Gastescu. Observator: Florin Mozolea.

Flacara Erbiceni – Viitorul Harlau

Harlaul, autoare a doua victorii consecutive, 2-1 la Ciurea si 2-0, acasa, cu Sinesti, merge la Erbiceni pentru a-si continua seria pozitiva. Aruncat in atac cu Sinesti, antrenorul jucator al Viitorului, Dan Lungu, capitan in acelasi timp, ar putea reveni in aparare in aceasta deplasare, in care pana si un punct nu ar suna tocmai rau. Harlau si Erbiceni sunt colege de clasament, aflate relativ aproape de ocupantele locurilor 2 (Scanteia) si 3 (Mircesti).

Arbitri: Vlad Trifan, asistenti: Alexandru Baraboi, Bogdan Teodor Muche. Observator: Cornel Popa.

CLASAMENT: Letcani 21, Scanteia 17, Mircesti 16, Tomesti 15, Ruginoasa 14, Erbiceni 13, Harlau 12, Sinesti 10, Magica 10, Lungani 10, Baltati 6, Barnova 4, Cristesti 4, Bals 4, Ciurea 3 si Motca 3.

Celelalte patru jocuri din cadrul etapei a 8-a au fost tratate separat in cadrul unor articole mai ample. Revin, duminica si luni, cu noi materiale legate de aceste confruntari programate duminica, de la 12:00!

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<