Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

FOCUS | Vasile Liuta, urmasul lui Marius Calugaru la Viitorul Harlau

2 Comments 📁 Liga 4, Opinie 🕔08.October 2017
FOCUS | Vasile Liuta, urmasul lui Marius Calugaru la Viitorul Harlau

Inceputul de sezon a reprezentat un punct de cotitura pentru Viitorul Harlau, care, in urma unor neintelegeri cu jucatorii din Targu Frumos, a inceput usor-usor sa se transforme intr-o echipa tanara, care avea sa se lege destul de rapid in prima parte a turului de campionat.

Vasile Andriescu este singurul “stranier” (din Targu Frumos) ramas la echipa harlauana, compusa acum dintr-o sumedenie de jucatori tineri, plus cativa oameni cu experienta. La ultima categorie ii mentionez pe antrenorul-jucator Daniel Lungu, fundasul Iulian Dascalu si pe Vasile Andriescu.

Copii utilizati de Viitorul Harlau in ultimul meci de campionat (2-0 cu Sinesti, “acasa”): Rares Cristea, Daniel Cristea, Eusebiu Bejan, Stoica Dumitru, Vasile Liuta, Ciochina Olivian etc.

De asemenea, in vara, Viitorul Harlau a exportat spre Iasi (CSM Politehnica Iasi) trei pusti despre care e posibil sa mai auzim in viitor.

PREZENTARE VASILE LIUTA

Vasile Liuta (16 ani!; tricou nr “5”) este tanarul care a stralucit cel mai mult in formatia pregatita de Dan Lungu, fiind folosit meci de meci in primele sapte etape ale campionatului. Liuta a devenit punct fix in formatia Viitorului, facandu-l pana si pe Trica sa intrebe de el la observatorul jocului din prima etapa dintre Victoria Letcani si Viitorul Harlau, incheiat 4-0.

Mijlocasul central al Harlaului a facut parte dintr-un grup de copii instruiti initial de actualul viceprimar al orasului, Radu Sarbu, profesor de fizica la acel moment. Domnul Sarbu i-a avut sub comanda, printre altii, pe Vasile Liuta, Olivian Ciochina (mijlocas stanga) si Eusebiu Bejan, copii pe care i-a pregatit de la 8-9 ani in sala de sport a scolii in care profesa. Acum, Liuta, Bejan si Ciochina sunt toti titulari la Viitorul, cu mentiunea ca Eusebiu Bejan a inscris pentru echipa clasata pe locul 7 in Liga a 4-a ieseana, etapa trecuta, in poarta Stejarului Sinesti.

Cei trei au fost integrati apoi in echipa de juniori a Viitorului Harlau, in conditiile in care Vasile Liuta a intrat in vederile echipei mari inca din sezonul trecut. A fost tinut, insa, foarte mult pe banca de rezerva, fiind prea crud chiar si pentru nivelul fotbalului de Liga a 4-a, iar acum profita din plin de sansa care i se ofera.

Are stiinta jocului, face fix ce ii cere Dan (n.r. antrenorul Viitorului): ia din stanga, da diagonala in dreapta, e cuminte in afara terenului si greseste foarte rar. Iar atunci cand greseste, e barbat, isi recunoaste greseala, nu cauta scuze, baga capul in pamant si continua. Are deja un cantonament cu noi, in februarie, si cred ca e mai talentat decat Marius Calugaru la 16 ani!

Iulian Dascalu (fundas Viitorul Harlau)

Marius Calugaru este cel mai important jucator produs de Viitorul Harlau in ultimii ani, urmat de Birladeanu (fostul portar al Miroslavei) sau Adrian Viorica.

Liuta, la doar 16 ani, este monitorizat in acest moment de cel putin doua cluburi importante: CSM Politehnica Iasi si FC Botosani.

Share this article with friends

2 Comments

 1. 🕔 8:28, 08.October 2017

  Dimineata pe tarla

  Marius Călugăru e același cu Cațîna.. Un jucator (mai vexhi putin) ce l-a dat Hîrlăul este Florinel Rachieru (ce a jucat pe la FC Botoșani cînd aceștia erau in Liga 2). Chiar te-as sfătui sa faci o postare cu cei mai importanți jucători din comunele si orașele jud Iași (Pașcani de ex a contribuit cu Crețu, Bîlbă etc) Holboca cu Pintilii, Tirgu Frumos cu actualul antrenor al Mirceștiului etc etc. SINT CONVINS CA VA STRÎNGE F MULTE APRECIERI!

  reply comment
  • 🕔 11:43, 08.October 2017

   admin AUTHOR

   multumesc pentru precizari. probabil va sosi si un astfel de articol, dar in perioada de pauza, cand sunt foarte putine lucruri de spus pe duminicapetarla.ro 🙂

   reply comment

Write a Comment

<