Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Gropnita a dispus de Bivolari si continua dansul in doi la titlu cu AS Poly

0 Comments 📁 Liga 5 🕔16.October 2017
Gropnita a dispus de Bivolari si continua dansul in doi la titlu cu AS Poly

Gropnița a deschis scorul la prima acțiune de poartă a meciului, în minutul 2, prin Ionuț Ipate. În minutul 10, era deja 2-0, Alexandru Burdea trecandu-si și el numele pe lista marcatorilor, lăsând impresia că echipa gazdă va controla autoritar partida.

Voința a arătat atitudine și a revenit în joc mulțumită decarului Ionuț Minaș, care a marcat în minutele 19 și 26, restabilind egalitatea.

Press Gropnița a preluat din nou conducerea prin Marius Rusu, în minutul 31, însă avantajul nu avea să se mențină decât 10 minute. Romică Ursu a punctat pentru 3-3 și Bivolariul se dovedea a fi o nucă tare.

In urma întreruperilor dese, pricinuite de accidentări și fragmentări ale jocului, centralul Jan Turiță a prelungit repriza cu nu mai puțin de patru minute. La ultima fază a primei părți, în cel de-al patrulea minut adițional al primului mitan, fundașul lateral al Gropniței, Marius Rusu, înscrie în urma unei lovituri de la colț, reușind dubla și consemnând totodată rezultatul la pauză.

Partea a doua a jocului de la Mălăiești (sat aparținând de comuna Gropnița) a debutat furtunos și a oferit momente tensionate. Mai exact,la o acțiune de atac a gazdelor, mijlocașul Florin Grecu trimite un șut-centrare, balonul, purtat de vântul năprasnic ce s-a stârnit în startul reprizei secunde, depășește prin aer linia porții și revine în teren.

Cu promptitudine, arbitrul asistent Bogdan Bucur, semnalizează centralului faptul că mingea a intrat în poartă și sprintează spre centrul terenului; a fost scânteia care a aprins focul și a încins spiritele, fotbaliștii Bivolariului năpustindu-se spre tușier, cerandu-i socoteală . Aceștia au protestat îndelung, contestând reușita gazdelor și amenințând că părăsesc terenul în cazul în care centralul Jan Turiță validează golul.

În urma consultărilor dintre cei doi, golul este validat și scorul devine 5-3. În secundele următoare, jucătorii Voinței Bivolari, încurajați cu ardoare și de conducătorul lor, Varanciuc, iau decizia de a părăsi suprafața de joc în semn de protest vis-a-vis de decizia arbitrilor de a acorda un gol care, în opinia lor, nu a fost valabil, aceștia susținând sus și tare că mingea expediată de Grecu nu a depășit cu întreaga circumferință linia porții.

Centralul Jan Turiță i-a înștiințat atât pe jucători cât și pe conducătorii oaspeților de consecințele acțiunii întreprinse de ei și le-a acordat, după regulament, trei minute în care au dreptul de a reveni asupra deciziei și de a reveni pe teren pentru continuarea jocului. In caz contrar,se va declara forfait-meciul urmând a fi omologat cu 3-0 – și totodată se vor lua măsurile disciplinare ce se impun. Pe lângă pierderea meciului la masa verde, Comisia de Disciplină a Asociației Județene de Fotbal dictează avertisment și amendă, iar în caz de recidivă, clubul este exclus din orice competiție ce se află sub egida AJF Iași.

După îndelungi parlamentări și în urma convorbirilor telefonice cu dnul Vali Lungu,care de asemenea a subliniat consecințele ce ar putea urma în cazul în care echipa nu reintră pe teren în termenul impus de central, adică trei minute, echipierii grupării din Bivolari au decis împreună cu conducerea să revină pe teren. Astfel, jocul s-a reluat, momentul delicat fiind depășit într-un final.

Vântul a fost de partea gazdelor, care au profitat pe deplin de acest factor și au condus ostilitățile, fiind mereu în preajma porții lui Ciobanu. In minutul 65, căpitanul Codrin Mazuru a dus scorul la unul de tenis, marcând pentru 6-3 . Nou-intratul Tudose a majorat diferența în minutul 80, iar cinci minute mai târziu, fundașul Bivolariului, Alexandru Cantoreanu și-a marcat în proprie poartă, ducând scorul la unul de maidan.

Cu trei minute înainte de final, Ciprian Cantoreanu a reușit să reducă din handicap dintr-un penalty acordat în urma unui fault.

În ultimul minut de joc Ionuț Ipate avea să închidă tabela la 9-4, după ce tot el deschisese balul cu reușita din startul jocului. Rezultatul final reflectă realitatea din teren și este unul just, gazdele fiind echipa mai prezentă în joc, mai matură și mai cerebrală.

ECHIPELE

Construct Press Gropnița: Mihai Ipate – Ionuț Ipate, Marius Rusu, Vasile Bădic, Alexandru Burdea – Codrin Mazuru(cpt), Paul Iacob, Florin Grecu, Cristi Damaschin – Ioan Cantea, Andrei Mihurcă.

Rezerve: Voia,Tudose, Stoica.

Vointa Bivolari: Mihai Ciobanu – Emilian Ursu (cpt), Alexandru Cantoreanu, Vasile Leșniuc, George Cismaru – Romică Ursu, Ciprian Cantoreanu, Lucian Penciu, Ionuț Minaș -Toader Vincze, Sorin Bursuc

Rezerve: Rotaru, Căldăruș, Cismaru, Baciu.

BRIGADA DE ARBITRI

Arbitru principal: Jan Turita; arbitri asistenti: Bogdan Bucur, Claudiu Cara.

Articol semnat de D.J.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<