Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Doua sugestii pentru Letcani-Mircesti: NU duminica si arbitri din afara judetului!

0 Comments 📁 Opinie 🕔01.November 2017
Doua sugestii pentru Letcani-Mircesti: NU duminica si arbitri din afara judetului!

Cel mai important meci al sfarsitului de an, Victoria Letcani-Unirea Mircesti, programat sa se dispute duminica, 12 noiembrie (Etapa 13), poate transa in mare parte lupta la titlu ce se da la acest moment intre cele doua formatii. In aceasta ecuatie intra si Unirea Scanteia, echipa de pe locul 2, neinvinsa in actuala editie de campionat si care se va deplasa in aceasta etapa la Iugani pentru cel mai echilibrat joc al rundei.

Revenind insa la meciul din etapa a 13-a, sunt de parere ca trebuie sa iesim din rutina care ne-a caracterizat in ultimii ani si sa transformam cele mai tari meciuri din Liga a 4-a in adevarate evenimente, la care sa participe si publicul neutru. Altfel spus, data fiind si distanta mica dintre Iasi si Letcani, propun ca derby-ul Ligii a 4-a iesene sa se dispute in orice alta zi decat duminica!

Numele meu este Tarita Ioan (relansat, Robin Vasilius, duminicapetarla) si sunt cel care a insistat mult timp pentru ca finala Cupei Romaniei (faza judeteana) sa aiba loc pe Stadionul Emil Alexandrescu. Lucru care s-a si intamplat, in vara acestui an, cu stangaciile de rigoare.

{Dar, lasa ca la anu’ va fi mai bine! In 2019, mult mai bine! Si tot asa mai departe, pentru ca suntem aici pentru a contribui la ridicarea nivelului fotbalului mic!}

Astazi, de la 17:30, la 70 km de noi, la Vaslui, se disputa in nocturna un meci restanta din Liga a 5-a!

ARBITRI DIN AFARA JUDETULUI

Tot cu titlu de sugestie vine si apelarea la arbitri din afara judetului (Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui). Mi-a ramas intiparit in memorie un meci jucat la Uricani intre alte doua foste forte ale fotbalului judetean iesean – Stiinta Miroslava si Rapid Dumesti (scor final 1-1) – cu bacaunul Emil Voicu la centru (LIVETEXTCRONICA). Tocmai de aceea cred ca arbitrii din afara Iasului ar asigura un plus de transparenta, atat de necesar intr-un sezon in care oficialii Unirii Mircesti au contestat in mod sistematic arbitrajele avute in primele 11 etape. Si s-a creat un curent conform caruia Letcani ar fi in acest sezon echipa protejata de AJF Iasi!

Argumentele au lipsit aproape de fiecare data. Sa ne aducem aminte de meciul Unirea Ruginoasa-Unirea Mircesti, in care oaspetii au solicitat doua penalty-uri. M-am zbatut foarte mult pentru a obtine o parere avizata (Cristi Balaj) si, desi pentru unii sustinatori/ oficiali de-ai fostei campioane nu a fost suficient, transparenta a fost asigurata in limita posibilitatilor!

*acestea sunt simple punct de vedere venite din partea unui observator al fotbalului judetean, care, sigur, pot sau nu fi luate in considerare de catre cele doua parti implicate.

FOTO: Onica Mihai (Asociatia Sportiva Unirea Letcani)

Share this article with friends

Similar Articles

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<