Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Un nou amical reusit pentru “randunelele” lui Cristian Meiu

1 Comment 📁 Stiri 🕔22.February 2018
Un nou amical reusit pentru “randunelele” lui Cristian Meiu

Pregatirile continua pentru Grupa 2004-2005 a clubului Poli Moldova Iasi, care a disputat, sambata, 17 februarie, un joc amical in compania celor de la Nordika Junior Iasi, incheiat cu scorul de 14-1 (8-0). Initial, grupa condusa de catre domnul profesor Cristian Meiu trebuia sa-si intalneasca adversara din campionatul judetean, pe Edu Sporting, insa decalarea orelor de disputare a partidelor, plus unele modificari aparute in program, au facut ca Poli Moldova sa o reintalneasca pe Nordika Junior Iasi, echipa condusa de Laurentiu Sirbu (Poli Moldova-Nordika, 7 februarie 2018).

Partida s-a disputat pe un teren greu, imbibat cu apa si acoperit cu zapada in cea mai mare partea a sa, antrenorul Meiu declarandu-se multumit la final, nu atat de rezultat, care cade in plan secund atunci cand vorbim despre pregatirea unor copii, cat mai ales de “atitudinea de invingatori pe care au avut-o acestia, determinarea, capacitatea mare de efort si, nu in cele din urma, ritmul de joc ridicat”. Scorul inregistrat la finalul celor 70 de minute nu a reprezentat decat o consecinta a celor insirate anterior.

Filosofia de joc implementata de Meiu combina elemente preluate din modelul olandez, perfectionat de cel spaniol. Barcelona reprezinta un model in acest sens, fotbalul pus in practica de juniorii de la Poli Moldova bazandu-se in primul rand pe o posesie prelungita, joc de pase precis si verticalizare rapida. Presingul agresiv constituie, de asemenea, un aspect important in bifarea acelui procent superior de posesie, prin recuperarea mingii in treimea adversa.

S-a renuntat astfel la regimul cazon de altadata, bazat pe alergari de zeci de kilometri si sute de sprinturi, in favoarea unor cunostinte acumulate cu ocazia diverselor cursuri de specializare la care antrenorul Cristian Meiu a participat de-a lungul timpului:

  • 2015, 2016 – Cursuri de perfectionare pentru antrenori” – in 2015 si 2016, organizate de Academia de Fotbal GEORGE OGARARU, prin George Ogararu, impreuna cu „AJAX AMSTERDAM ACADEMY”, reprezentata de Patrick Ladru, manager „AJAX YOUTH ACADEMY”;
  • 2017 – „Performanta fizica in sport”, workshop organizat de F.R.F, prin Directorul Departamentului de Pregatire Fizica al F.R.F, Dr. Christos Papadopoulos (preparatorul fizic al Nationalei Romaniei), impreuna cu Conf. Univ. Dr. Lutz Herdener – formator de Preparatori Fizici si Mastertrainer la Universitatea TU Munchen (fost preparator fizic la Bayern Munchen) si Eberhard Schlommer – instructor si formator in antrenamentul functional).

LOGO NEOFICIAL POLI MOLDOVA SI POVESTEA SA

Povestea grupei 2004-2005 de la Poli Moldova , inspirat de performantele lui Mircea Lucescu in Italia, la Brescia, unde o echipa mica, nou-promovata in Serie A, pe atunci cel mai puternic campionat din intreaga lume, dadea piept cu granzii Inter, AC Milan, Sampdoria, Lazzio, Juve, AC Torino, iar echipa era denumita “Brescia Romena (cu Hagi, Sabau, Raducioiu, acolo s-a reinventat Hagi si apoi s-a transferat la  Barcelona, de acolo a plecat Raducioiu la AC Milan, si Lucescu antrenor la Inter Milano,etc.), iar jucatorii de la AC Brescia mai erau numiti si “randunelele Bresciei”.

Share this article with friends

1 Comments

Write a Comment

<