Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Avancronica | Cupa Romaniei, Etapa a 3-a: ACS Sportul Studentesc Iasi-Unirea Scanteia

0 Comments 📁 Cupa Romaniei 🕔08.March 2018
Avancronica | Cupa Romaniei, Etapa a 3-a: ACS Sportul Studentesc Iasi-Unirea Scanteia

Baza sportiva din Tomesti va gazdui, duminica, incepand cu ora 14:00, meciul dintre ACS Sportul Studentesc Iasi si Unirea Scanteia, contand pentru etapa a 3-a a Cupei Romaniei.

Scanteia isi incepe parcursul in aceasta competitie avand in spate doua prezente notabile, daca e sa luam in calcul faptul ca, in primul an de la promovarea in Liga a 4-a, echipa lui Gabriel Tacutanu a disputat finala cu Rapid Dumesti, pentru ca, in vara anului trecut, sa fie eliminata in faza semifinalelor, la Targu Frumos, de catre detinatoarea trofeului, Unirea Mircesti.

Unirea Scanteia i-a pierdut in aceasta iarna pe verii Frij, Cosmin si Costin, plus alti doi jucatori care aveau sa paraseasca Romania (Ovidiu Doroftei si Narcis Lucian). La capitolul inregimentari consemnam revenirea lui Paul Mihailescu, imprumutat la Flacara Erbiceni, alaturi de Geani Obreja (revenit in tara) si Marius Pasniciuc. Ultimul mentionat a fost transferat de la Stejarul Sinesti.

Conform spuselor antrenorului si vicepresedintelui Stefan Olteanu, gazdele de la ACS Sportul Studentesc au obtinut in acest sezon cea mai buna performanta de pana acum in Cupa Romaniei, dupa ce au lasat in urma lor adversari mai bine cotati – AS Holboca (scor 2-1), la debut, si pe Vointa Voinesti (scor 3-2), in etapa a doua.

In ciuda faptului ca ocupa locul 8 in Seria a II-a a Ligii a 5-a, ACS Sportul Studentesc a fost de neinvins in ultimele patru jocuri oficiale – doua partide de campionat (4-2 la Movileni si un spectaculos 4-4, la Tomesti, cu Viitorul Plugari – video) si alte doua de Cupa Romaniei, anterior amintite.

Inceputul returului primelor doua serii din Liga a 5-a este programat pe 1 aprilie. ACS Sportul Studentesc face parte dintr-o serie foarte stransa de la mijloc in jos. Pe hartie, “studentii” au de recuperat un handicap de 3 puncte pentru a ajunge in preajma podiumului. AS Poly 2014 Iasi, Construct Press Gropnita si Gloria Romanesti au evadat in fata, in timp ce Viitorul Braesti si AFC Movileni se afla la o distanta considerabila de blocul de echipe din care face parte si Sportul Studentesc Iasi.

Ca in fiecare an, Cupa Romaniei reprezinta unul din obiectivele principalele ale Unirii Scanteia. Avem in trecut un parcurs bun si speram ca anul acesta sa ne imbunatatim palmaresul. Baietii sunt nerabdători sa joace, in conditiile in care avem in fata noastra un adversar bun, capabil sa furnizeze surpriza. Speram sa contribuim la spectacol frumos, iar la final noi sa ne calificam in faza urmatoare.

Bogdan Ilisei, Unirea Scanteia (3 goluri marcate in turul de campionat)

Ne asteapta un meci greu, in care vom intalni un adversar puternic, cu experienta, insa am incredere in baietii mei ca vor face o partida frumoasa. Mă bazez pe tineretea si optimismul lor… indiferent de rezultat, imi doresc ca ei sa iasa cu fruntea sus de pe teren, cu multumirea ca au dat totul pentru un spectacol fotbalistic de calitate. La inceputul sezonului competitional am incropit aceasta echipa in graba, cu precizarea ca multi dintre jucatorii nostri nu au junioratul. Primele rezultate se cunosc, au fost dezastruoase, dar cu multă munca din partea acestor baieti minunati, am reusit sa urmam o panta ascendenta. La momentul actual, ei sunt “actorii” care au semnat cea mai importanta performanta a clubului nostru, accederea în turul 3 al Cupei Romaniei, faza judeteana!

Stefan Olteanu, antrenor si vicepresedinte ACS Sportul Studentesc

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<