Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Liga 4 iasi devine campionatul in care nu retrogradeaza nimeni! Propunere: Targu Frumos, direct in Liga 4!

2 Comments 📁 Liga 4 🕔14.March 2018
Liga 4 iasi devine campionatul in care nu retrogradeaza nimeni! Propunere: Targu Frumos, direct in Liga 4!

Sistemul visat de Jean Padureanu la un moment dat, ce prevedea un campionat din care sa nu retrogradeze nimeni, a devenit posibil la Iasi, acolo unde, dupa etapa de duminica, a doua in care Viitorul Lungani si Gloria Bals nu sunt programate, vor fi indeplinite conditiile pentru excluderea acestora. Reprezentantii Lunganiului si Balsului nu au trimis nici pana astazi actele prin care sa confirme retragerea, in ciuda faptului ca jucatorii s-au dispersat pe la diverse echipe din judet.

Aceste forfait-uri ne duc in fata urmatorului fapt: din Liga 4 vor retrograda la vara DOUA ECHIPE, in loc de PATRU ECHIPE, asa cum era stabilit initial. In realitate insa, semnalele din Liga a 5-a sunt slabe si e greu de crezut ca vor fi mai mult de 2-3 formatii care sa isi anunte intentia de a PROMOVA, in conditiile in care raman 4 sloturi libere.

Din seria Pascaniului nu am gasit nicio echipa care sa isi exprime intentia de a veni in Liga 4. Mergem spre Seria a II-a, unde le avem pe AS Poly 2014 Iasi lider si pe Construct Press Gropnita. Ambele cu un mare semn de intrebare atasat in dreptul lor. Din prima serie ar fi Avantul Golaiesti si Viitorul Ciotesti, dar si aici nimic nu este sigur. In concluzie…

Viitorul Targu Frumos, direct in Liga 4

La 50 km distanta de sediul AJF, Tiberiu Beceru pregateste revenirea echipei orasului Targu Frumos in fotbalul judetean. Acesta a dorit sa reintre in hora chiar din aceasta primavara, cu conditia ca Targu Frumos sa primeasca puncte in clasament in cazul in care echipa condusa de Tibi ar fi inregistrat rezultate pozitive in retur. Nu s-a putut si nu ar fi fost fair play fata de celelalte adversare, motiv pentru care Tibi va mai astepta pana in vara pentru primul meci oficial al Viitorului!

Militez pentru revenirea echipei din Targu Frumos direct in Liga a 4-a bazandu-ma pe un precedent care a fost creat cu cativa ani in urma, cand Rapid Dumesti a promovat in Liga a 3-a, insa a refuzat sa se inscrie si a fost reprimita in esalonul in care evoluase in sezonul trecut, desi, din punct de vedere regulamentar, trebuia expediata in Liga a 5-a.

La momentul respectiv, AJF Iasi a depus eforturi pentru ca Rapid Dumesti sa continue in Liga a 4-a, marind numarul participantelor de la 16 la 18. Totul pe baza de vot!

Inscrierea directa in Liga a 4-a a unei echipe care nu ar fi avut acest drept, daca e sa luam regulamentul ad-literam, a fost consemnata si in Vaslui, la startul sezonului curent. Fara sa aiba vreo legatura cu fosta Pajura Husi, AS Husana Husi, tot in urma unui vot, a luat locul defunctei.

De asemenea, vezi ce s-a intamplat in Bucuresti cu reinfiintarea Stelei Bucuresti, care se bate cu Rapid pentru un loc la barajul de promovare in Liga a 3-a.

Share this article with friends

2 Comments

 1. 🕔 6:26, 18.March 2018

  Dudu

  Asta e lobby…in urma cu câțiva ani o nou înființată de la Popricani juca baraj (fara sa fi jucat un meci în liga 5,așa țop direct) cu Ciurea și promova în liga 4….tare ,nu?

  .

  reply comment
  • 🕔 6:40, 18.March 2018

   admin AUTHOR

   E lobby ce are la baza un precedent (de care imi amintesc eu; or fi fost mai multe), dar mai ales argumente solide: Targu Frumos este oras fara echipa de fotbal (!!!!), are baza sportiva si are in Tibi Beceru un om care poate readuce echipa in lupta pentru primele locuri. Si ar mai fi destule…

   reply comment

Write a Comment

<