Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Poli Moldova Iasi a punctat in primul meci oficial din 2018

0 Comments 📁 Stiri 🕔22.March 2018
Poli Moldova Iasi a punctat in primul meci oficial din 2018

Grupa 2004-2005 de la Poli Moldova Iasi a remizat in compania lui CSS Pascani (2003), sambata, 17 martie, in cadrul primului joc oficial din 2018, disputat pe terenul sintetic de la Tomesti. Elevii lui Cristian Meiu au reusit sa isi invinga emotiile din partida tur, adjudecata cu un neverosimil 7-1 de pascaneni, pe fondul unei prime reprize excelente in care Matteo Dumitrascu si Alexandru Dobrea puteau aduce desprinderea la doua goluri.

Poli Moldova a deschis scorul dupa o actiune personala a lui Dobrea, finalizata cu lob peste portarul oaspetilor.

Avantajul minim a fost conservat de copiii lui Meiu prin punerea in practica a indicatiilor primite de la margine: evitarea duelurilor unu la unu cu masivii jucatori de la CSS Pascani, net superiori din punct de vedere a gabaritului, si dublajul adecvat, asupra caruia s-a insistat in cadrul ultimelor sedinte de antrenament. Astfel, atacurile adversarilor au fost oprite inca din fasa, undeva la 25-30 de metri de propria poarta.

Repriza secunda a fost mai echilibrata, in masura in care pascanenii au inceput sa puna usor-usor presiune, apeland tot mai des la mingi inalte, retinute intr-o proportie covarsitoare de longilinul Bogdan Cotovanu.

Chiar si in aceste conditii, Luca Talaba a trecut milimetric pe langa un 2-0 ce le-ar fi asigurat jucatorilor confortul psihic necesar pentru putea pune mana pe toate cele 3 puncte. Imediat dupa, CSS Pascani a profitat de o nesincronizare pe partea dreapta a gazdelor si a restabilit egalitatea cu un sut pe langa portarul iesit in intampinare pe linia careului de 16 metri.

In ultimele minute am mai consemnat cateva ocazii la poarta Pascaniului, cu Prodan, Dobrea si Safta Groll in postura de finalizare.

Poli Moldova Iasi: Cotovanu B – Plop T, Paun V, Tabacariu M, Molociniuc A – Timbalariu M – Durnea C (Talaba L), Vieriu T, Prodan S (Postolache A) – Dobrea A, Dumitrascu M (Safta-Groll C)

Sunt mandru de jucatorii mei, pentru ca au facut un joc inteligent, cu multe actiuni pe poarta. Se vede progresul in munca lor, oaspetii au fost surprinsi de combativitatea elevilor mei, fiind siguri ca vor pleca de la Iasi, din acesta confruntare, cu o victorie lejera, la scor.

Cristian Meiu, antrenor Poli Moldova Iasi

Etapa viitoare, Poli Moldova Iasi intalneste un alt adversar redutabil – LPS Iasi, grupa pregatita de catre domnul profesor Marian Andrei. Terenurile grele din judet il vor impinge pe antrenorul de la Poli Moldova sa recurga la… LA UN ALTFEL DE ANTRENAMENT.

FOTO: Dan Vieriu

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *