Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Ionut Grumezescu (AS Poly 2014): “Vom da totul pe teren, pentru a ne respecta denumirea de SPARTANI!”

0 Comments 📁 Interviuri 🕔28.March 2018
Ionut Grumezescu (AS Poly 2014): “Vom da totul pe teren, pentru a ne respecta denumirea de SPARTANI!”

1. Bine ati venit pe duminicapetarla.ro, domnule Grumezescu! Va rog sa incepeti prin a spune cateva lucruri, pe scurt, despre echipa pe care o conduceti in acest moment – AS Poly 2014 Iasi, ocupanta locului 1 la finalul turului Ligii 5, Seria II.

Istoria lui AS POLY 2014 este destul de agitata, tinand cont ca echipa activeaza in Liga a 5-a de doar patru ani. Ma voi rezuma la ultimele doua stagiuni competitionale, de cand am inceput sa ma ocup personal de tot ce inseamna o echipa de fotbal, sprijinit fiind de catre vicepresedintele Morarasu Marius (fondator) si de Dragoi Petru (Boroi).

Asadar, lotul actual al AS POLY 2014 a inceput sa se inchege in editia trecuta de campionat, cand am pornit la drum cu cativa veterani, plus 5 juniori imprumutati de la DIDI JUNIOR (dintre care a mai ramas doar ALEX TANASE). Axinte Sorin (fondator) a pus umarul si el, aducând 4-5 jucatori de certă valoare, trei dintre acestia fiind la momentul actual piese grele in angrenajul echipei. Iar pe parcursul campionatului trecut, lotul s-a cristalizat datorita jucatorilor care formeaza un nucleu solid, caracterizat prin munca, seriozitate si prietenie!

2. Cum e viata in Liga a 5-a pentru o echipa de fotbal? Ce cheltuieli presupune existenta acesteia si desfasurarea activitatii in bune conditii?

Cheltuielile per sezon depinde de cate fiecare echipa participanta in parte. Cheltuielile anuale lui AS Poly le-as estima undeva in jurul sumei de 20.000 RON.

3. Partidele de pe teren propriu le disputati pe terenul de la Victoria. Dezvoltati un pic subiectul si, la fel cum i-am intrebat si pe alti reprezentanti ai echipelor aflate in varful ierarhiei in Liga a 5-a (Seriile I si III), spuneti-ne cum credeti ca vor sta lucrurile in cazul unei eventuale promovari.

Avem acordul de principiu al autoritatilor locale din comuna Victoria in ceea ce priveste sustinerea fenomenului sportiv. Vorbim in cazul nostru despre baza sportiva din comuna Victoria, care dispune de conditii excelente pentru desfasurarea activitatilor sportive, cu promisiuni ferme privind dezvoltarea ei in viitorul apropiat. Din discutiile avute cu domnul primar al comunei Victoria, un impatimit sportului, lucru demonstrat prin fapte (vezi baza sportiva din Victoria), sunt semnale bune privind modernizarea bazei (refacerea capacitatiii de efort – sauna si multe altele).

4. Sunteti pe 1, dar la o distanta sensibila (n.r. 2 puncte) fata de Construct Press Gropnita, echipa cu care va bateti pentru singurul loc care asigura promovarea directa. Cum vedeti acest duel, in conditiile in care veti evolua in retur, peste mai putin de doua saptamani, pe terenul contracandidatei?

Vom da totul pe teren, pentru a ne respecta denumirea de SPARTANI!

5. Care sunt punctele forte ale echipei si cele nevralgice, pe care, poate, le-ati anulat in aceasta iarna prin cele trei transferuri realizate?

Aparare solida, vezi linia de clasament a lui AS Poly 2014, trasee de joc bine definite intre coechipieri, forta si viteza pe contraatac. Si, nu in cele din urma, dorinta nebuna de a castiga fiecare meci!

6. Un moment frumos petrecut in tur? Dar unul mai putin placut?

Cel mai frumos moment s-a consumat atunci cand am ajuns pe cea mai inalta treapta a clasamentului Seriei II. La polul opus se situeaza infrangerea cu “lanterna rosie”!

7. Cum ati evalua arbitrajele de care ati avut parte in toamna? Intreb acest lucru pentru ca multe dintre brigazile delegate la jocurile din esalonul in care evoluati au in componenta si arbitri incepatori.

Nu putem sa comentam arbitrajul decat in termeni laudativi: bune și foarte bune, erorile au fost putine la numar si nu au influentat rezultatele din teren.

8. Obiectivul acestui retur? Puteti incheia mentionand si alte aspecte importante ce nu au fost cuprinse in cadrul acestui scurt interviu. Va multumesc pentru timpul acordat si multa bafta pe “tarlalele” judetului.

Un singur cuvant: PROMOVARE!

FOTO: Mihai Onica

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<