Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Sportul Studentesc se intoarce cu un punct de la Gropnita, sperand la toate trei dupa decizia Comisiei de Disciplina

0 Comments 📁 Liga 5 🕔29.April 2018
Sportul Studentesc se intoarce cu un punct de la Gropnita, sperand la toate trei dupa decizia Comisiei de Disciplina

Construct Press Gropnita si ACS Sportul Studentesc Iasi au remizat spectaculos, scor 3-3, intr-un meci din cadrul etapei a 15-a a Seriei a II-a.

Gazdele au început perfect meciul și au deschis scorul după doar 100 de secunde, la o gravă eroare în defensiva Sportului.

Bogdan Flueraru,în intentia sa de a pasa în spate cu propriul portar, a lovit greșit balonul și l-a pus pe Marius Rusu în situație de unu la unu cu Briscariu, iar vârful Gropnitei a trimis cu calm pe lângă acesta și, din minutul 2, Construct conducea cu 1-0, în ceea ce părea a fi un galop de sănătate pentru Mazuru&Co.

Oaspeții au resimțit șocul și golul doi a fost doar o chestiune de timp. Marius Stoica a finalizat o acțiune prelungită de atac, majorand diferența.

Era minutul 10 și gazdele lăsau impresia că nu vor avea nicio problema în a-și antama victoria. Nu avea să fie deloc așa. Pe fondul automultumirii și a relaxării premature,s tudenții și-au revenit și au început să pună probleme. Jocul lor a început să aibă consistență, punând stăpânire pe centrul terenului.

Minutul 19 avea să aducă șansa Sportului de a reduce din diferență,însă Dimitriu a irosit un penalty obținut în urma unui fault al goalkeeperului Ipate,portar ce a și fost avertizat de arbitrul întâlnirii în urma acestei imprudente.

Pe fondul dominării categorice, Sportul revine în joc prin Jalba, care marchează în minutul 30 și reaprinde sperantele în tabăra studenților. Replica gazdelor nu a întârziat să apară, însă portarul Briscariu a fost mereu la post și a oferit siguranță descurcandu-se în fața lui Grecu, ori a lui Ioan Cantea.

După pauză, Sportul a revenit cu o și mai mare poftă de joc și, în minutul 61, au restabilit egalitatea pe tabelă prin Traian Turceanu, cu un eurogol din afara careului mare.

În minutul 70, Gropnita a trimis în bara prin Ciobanu, iar la poarta cealalta Grecu și Rusu au ratat ocazii uriașe și balanța nu se înclina spre nimeni. Gazdele au primit și ele lovitură de la 11m in minutul 80, dar Briscariu si-a ținut echipa în viață și a parat executia lui Grecu, spre dezamagirea fanilor prezenți la meci.

Finalul de meci a fost unul incandescent, plin de suspans și neprevăzut.

În primul minut al prelungirilor, mijlocasul gazdelor, Marius Stoica, a marcat pentru 3-2 și puțini erau cei care se mai indoiau de victoria Gropnitei.

Dar încrederea și entuziasmul băieților lui Vali Iordache le-au adus satisfacție. În cel de-al treilea minut de prelungire, Grigore Jalba reușește dubla, marcând cu latul pe lângă Ipate, după ce a pătruns în forță prin apărarea visătoare a Gropnitei și a adus un punct echipei sale, intr un moment în care meciul părea decis.

Un rezultat echitabil, conform cu realitatea din teren, dar un rezultat ce le reduce drastic celor de la Gropnita șansele de a cuceri primul loc, visul promovării fiind aproape imposibil de îndeplinit.

Gropnita a plătit tribut indisciplinei,c u jucatori ce îsi aduceau reproșuri unii altora, stilului haotic de joc și a modului superficial în care au tratat adversarul și oportunitățile de a marca pe care și le-au creat.

De partea cealaltă, Sportul Studențesc a lăsat o impresie bună și a surprins plăcut prin disciplină și, ceea ce lipsește multor echipe din eșaloanele superioare, încrederea până la capăt în propriile forțe. O echipă frumoasă, cu jucători preocupați doar de joc, ce va arăta bine în sezonul viitor daca îsi va păstra efectivul. Studenții au dat și oamenii meciului, dacă putem spune așa. Portarul Daniel Briscariu, prin intervențiile sale salutare și vârful Grigore Jalba, autor a unei duble, sunt MVP-urile acestei partide.

Oaspetii au depus la final contestatie, acest caz urmand sa se judece la mijlocul saptamanii viitoare.

CELE DOUA ECHIPE

Construct Press Gropnita: Ipate, Iacob, Lupu, Voia, Stoica, Mazuru, Cantea, M. Ipate, Rusu, I. Ipate, Grecu

Rezerve: Leahu, Sociu, Tudose, Badic, Damaschin

ACS Sportul Studentesc Iasi: Briscariu, Rotaru, Flueraru, Butnarica, Dragomir, Acasandri, Frunza, Turcanu, Ciobanu, Jalba, Dimitriu

Rezerva: Marcel Flueraru

BRIGADA DE ARBITRI

Arbitru: Jan Turita; arbitri asistenti: Stefan Lucian Teodorescu, Dragos Constantin Dobroseschi. Observator: Stefan Vasilescu.

Autor: J.T.

FOTO: ACS Sportul Studentesc Iasi

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *