Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Interviu cu presedintele echipei de Liga a 5-a, AS Holboca – Flavius-Gabriel Cotea

0 Comments 📁 Interviuri 🕔17.May 2018
Interviu cu presedintele echipei de Liga a 5-a, AS Holboca – Flavius-Gabriel Cotea

1. Bună ziua și bine ați venit la duminicapetarla. Pentru a ne cunoaște mai bine, prezentați-vă pe scurt, punând accent pe activitatea pe care o desfășurati în cadrul clubului AS Holboca.

Bună ziua dumneavoastră și tuturor cititorilor dumneavoastră! Sunt Cotea Flavius-Gabriel, administrator public în cadrul Primăriei Comunei Holboca, județul Iași și președintele delegat al Asociației Sportive AS Holboca! Punând accent pe activitatea desfășurată în cadrul asociației sportive pot să vă comunic faptul că împreună cu domnul Coteț Cristi în calitate de vicepreședinte al asociației și domnul Bălan Costel antrenor-jucător al echipei noastre de fotbal, cărora țin să le mulțumesc în mod special, suntem bucuroși să asigurăm buna desfășurare a activității sportive în cadrul asociației!

2. Cum ați caracteriza sezonul 2017-2018 făcut de echipa pe care o conduceți?

Sigur, a fost o perioadă destul de grea, o perioadă dificilă prin prisma faptului că în sezonul anterior am evoluat în liga superioară, însă cu toate acestea am încercat și spunem noi am reușit să menținem în activitate echipa de fotbal, chiar și în liga 5-a, axându-ne în special pe tinerii din comună pentru a închega un lot de jucători tineri, valoroși dar mai ales ,,fii ai comunei Holboca,,!

3. Până nu demult, Holboca avea echipă în Liga a 4-a și, mai mult, reușea să le pună probleme mari adversarilor cu pretenții. Ce s-a întamplat între timp?

După cum spuneam mai sus, odată cu plecarea de la echipă a domnului Lungu Emanuel care, din motive personale, a ales să activeze ca antrenor de copii în Anglia, a urmat o perioadă dificilă dar căreia spunem noi, am reușit să-i facem față cu brio în special datorită acestor ,,copii minunați,, care au rămas la echipă (marea lor majoritate evoluând în sezoanele precedente la echipa de juniori a AS Holboca sub comanda prof. Emanuel Lungu – Manu, căruia îi mulțumim pe această cale pentru că a crescut niște copii deosebiți), copii care au fost promovați la echipa mare și care acum reprezintă nucleul de bază al echipei (și mă refer aici la Chelea Florin, Mihalache Sebastian, Ghidoarcă Mihai, Chelaru Cosmin, Tătărușanu Vasile, Gheorghiu Andrei, Zaharia Ștefan, Baciu Florin, Haciu Marian și alții nu în special în această ordine) și cărora le mulțumim și le apreciem efortul și devotamentul!

4. Care sunt planurile pe termen scurt și mediu ale AS Holboca? Aveți în plan o promovare în Liga a 4-a și, dacă da, ce investiții ar presupune acest salt?

Sigur că avem în plan o promovare și sunt ferm convins că acest lucru se va realiza! Acest lucru nu este însă ușor, trebuiesc investiții pe măsură și acestea cred că vor veni.Vorbesc aici despre intenția și grija permanentă de a asigura minimul necesar desfăsurării activității în condiții normale (taxe, baremuri, echipamente, transport, asistență medicală și în special asigurarea unor minime motivații pentru tinerii jucători).Cred cu tărie că vom avea resursele financiare și dorința necesară în a realiza acest salt, promovarea în liga a 4-a. În același timp dorim să implementăm mai mult principiul aducerii la echipă a unor tineri în special din comună deoarece Comuna Holboca nu duce lipsă de jucători de fotbal talentați!

5. Momentan, disputați partidele de pe teren propriu la Tomești. Cum vor sta lucrurile pe viitor?

Spuneam mai sus de intenția Primăriei Holboca și în special a noastră, a primarului, a viceprimarului, a administratorului public și a celor care ,,slujesc la echipă,, de a înființa o bază sportivă modernă, (de ce nu cum este la vecini, în comuna Tomești – și eu cred că lucrurile bune trebuiesc urmate și chiar depășite), o bază sportivă modernă prin accesarea unor fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală – GAL Holboca-Tomești, iar în acest sens, concret am întreprins demersurile necesare prin întocmirea proiectului în valoare de 250 000 euro, proiect ce urmează a fi realizat pînă la finele anului 2020! Odată ajunși aici, am convingerea că vom redeveni echipa din liga superioară care va pune probleme tuturor echipelor cu pretenții mari și vom fi din nou echipa de la care vor pleca la cluburi mari jucători de fotbal talentați (așa cum în anii anteriori au evoluat la AS Holboca jucători consacrați cum ar fi Mihai-Doru Pintilii, Marius-Ovidiu Mihalache și alții)!

6. Comuna Holboca beneficiază de o sală de sport similară cu cele construite la Erbiceni și Tomești. Ce impact a avut aceasta asupra locuitorilor comunei? Ce alte sporturi se practică acolo?

Locuitorii din Comuna Holboca, dar în special tinerii din comună au acum alternativă în alegerea modului în care își petrec timpul liber! Pot face sport în Sala de Sport Holboca! Aceasta este destinată în timpul anului școlar, în intervalul orelor de curs, elevilor Școlii Holboca, iar apoi după programul școlar este permanent disponibilă asociațiilor sportive, grupurilor sau tuturor celor interesați în vederea desfășurării de activități sportive. Managementul sălii de sport, în care se practică pe lângă minifotbal, baschet, competiții de box, volei și altele este asigurat profesionist de domnul Bălan Costel, căruia doresc să-i mulțumesc pe această cale pentru atragerea multor competiții în sală, dar în special pentru activitatea din cadrul echipei de fotbal AS Holboca!

7. În încheiere, un mesaj pentru toți susținătorii echipei dumneavoastră, vă rog!

Oamenii sunt sătui de promisiuni, ei vor fapte concrete și au perfectă dreptate! De aceea, mesajul meu este unul de încredere, seriozitate și multă, multă muncă. Așa cum unii jucători au fost în permanență supărați pentru lipsurile financiare sau rezultatele sportive slabe, așa ar trebui să ne unim dorința, eforturile, puterea și cunoștințele pentru ca apoi să ne bucurăm împreună de acestea!

Așa să ne ajute Dumnezeu!!!

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *