Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Daniel Zavate: “dorim oameni cu caracter, dar in acelasi timp si valorosi din punct de vedere sportiv”

0 Comments 📁 Interviuri 🕔16.July 2018
Daniel Zavate: “dorim oameni cu caracter, dar in acelasi timp si valorosi din punct de vedere sportiv”

De vorba cu antrenorul Sperantei Raucesti (Liga 4 – Neamt), Daniel Zavate, despre campionatul recent incheiat, previziunile sale pentru urmatoarea stagiune, cum va arata Speranta din toamna incolo si asteptarile pe care le are din partea AJF Neamt.

1. Cum ati caracteriza sezonul precedent? Ce v-a lipsit sa prindeti play-off-ul?

Sezonul trecut a fost unul bun, cu o castigatoare meritata ce a beneficiat de toate conditiile pentru a promova, chiar daca pe final a mai pierdut din credibilitate. Echipei Speranta Raucesti i-a lipsit obiectivul clar de la inceputul campionatului, fapt care a condus la pierderea multor puncte in tur.

2. Cum credeti ca vor sta lucrurile din toamna incolo la Neamt? Se prefigureaza o lupta in doi la castigarea campionatului, Bradu Borca si Speranta Raucesti, cu Vointa Ion Creanga si Victoria Horia avand si ele un cuvant greu de spus.

Situatia campionatului din judetul Neamt nu o vad prea buna din cauza echipelor, putine la numar, care vor participa in competitie. Sper sa aveti dreptate in privinta echipelor care se bat la titlu, insa nu trebuie neglijate si celelalte formatii, cum ar fi Vointa Ion Creanga, Cimentul Bicaz sau Victoria Horia. Acestea din urma au demonstrat anul trecut ca se pot bate la primele locuri.

3. Dat fiind numarul redus de echipe care si-au anuntat, mai mult sau mai putin, participarea in viitorul campionat, vedeti posibila o reconfigurare a modului de desfasurare a competitiei. Doua tururi si doua retururi (fara play-off), eventual, sau sunteti adeptul oricarei variante cu play-off?

Prefer varianta cu doua tururi si doua retururi, fara play-off, deoarece consider ca sunt destule meciuri si nu vad de ce echipele calificate in play-off sa mai joace inca de doua ori intre ele, dupa ce au adunat deja patru meciuri una impotriva alteia.

4. Ati conturat echipa pentru sezonul viitor sau e mult prea devreme sa discutam despre acest lucru?

Speram ca jucatorilor cu care suntem in discutii sa le placa proiectul nostru si sa semneze cu Speranta. In cadrul echipei dorim oameni cu caracter, dar in acelasi timp si valorosi din punct de vedere sportiv.

5. Care este obiectivul Sperantei Raucesti in 2018-2019?

Obiectivul Sperantei Raucesti este sa joace un fotbal frumos, pentru a aduce cat mai multi locuitori ai comunei Raucesti la stadion si, de ce nu, sa castigam si campionatul!

6. Proiectul accesat de Speranta pentru turul campionatului prevede un cantonament. Oferiti-ne mai multe detalii in acest sens.

Cantonament de pregatire nu va fi, deoarece nu pot bifa 10 zile de pregatire intensa si, dupa aceea, sa nu mai am continuitate macar cu doua sedinte de pregatire pe saptamana. Acest lucru nu este posibil din pricina jucatorilor care au serviciu. Pot sa va spun ca vom incerca sa facem un semicantonament cu 2-3 jocuri de verificare, pentru a pune la punct unele idei tactice in vederea campionatului viitor.

7. Acum, ca am aflat care sunt asteptarile dvs de la baietii cu care veti aborda viitoarele meciuri, ce ati dori sa se schimbe la nivel de AJF si CJA?

In privinta AJF-ului sper sa fie impartiali, sa aplice regulamentele la fel pentru toate echipele si sa nu mai lase loc de interpretari, asa cum s-a intamplat in editia precedenta de campionat. De asemenea, sper sa fie inspirati in alegerea modului de desfasurare a campionatului viitor!

8. Aveti un antrenor (de acest nivel, ligile 4/5) pe care il apreciati in mod deosebit?

Nu ai cum sa te numesti antrenor in Liga a 4-a sau a 5-a atat timp cat nu ai un ciclu de pregatire complet:  cantonament, program saptamanal cu sedinte de ordin fizic, tehnic si tactic. Prin urmare, nu am cum sa apreciez niciun “antrenor” la acest nivel.  In Liga a 4-a este vorba doar de inspiratia celui care formeaza echipa.

9. La final, va rog sa le transmiteti un mesaj sustinatorilor Sperantei Raucesti si tuturor celor care urmaresc activitatea echipei prin intermediul paginii oficiale de Facebook si nu numai!

Sustinatorilor echipei Speranta Raucesti le doresc sanatate si sa fie prezenti in numar cat mai mare la meciurile echipei. Atat eu, cat si cei cu care colaborez, adica Florin Dascalescu si presedintele echipei, domnul Costel Chiriac, ii multumim primarului comunei Raucesti si tuturor care fac ca proiectul Speranta Raucesti sa continuie. Si dumneavoastra, pentru promovarea echipei Speranta Raucesti pe retelele de socializare!

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *