Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Incepem cu un derby: Unirea Ruginoasa-Unirea Mircesti!

0 Comments 📁 Liga 4 🕔17.August 2018
Incepem cu un derby: Unirea Ruginoasa-Unirea Mircesti!

Povestea sezonului 2018-2019 al Ligii a 4-a, Iasi incepe aproape cum a debutat si editia precedenta, atunci cand Unirea Ruginoasa si Unirea Mircesti, echipe considerate favorite la castigarea campionatului, alaturi de Victoria Letcani, se intalneau in etapa a doua la Ruginoasa, intr-o remiza alba ce avea sa le convina oaspetilor, ramasi in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Chirila (27′).

De aceasta data, echipele cele mai vechi din istoria fotbalului judetean iesean se confrunta in primul episod al unei intreceri ce se anunta mai disputata ca oricand. A disparut echipa care activa in regim profesionist, Steaua Magica I, sub “umbrela” Victoriei Letcani, cu antrenamente zilnice, si au ramas echipele de duminica, cu foarte putine exceptii.

Rezultatele din amicale (5 victorii din tot atatea meciuri programate in perioada precompetitionala), prezenta in lot a celui mai bun marcator din campionatul trecut (Cristi Ungureanu – peste 30 de goluri pentru Erbiceni si Ruginoasa), dar si un public mai cald decat in orice colt al judetului nostru, toate acestea reprezinta punctele forte ale alb-albastrilor condusi de Costel Cerneutanu.

Lipsa unui al doilea atacant care sa il completeze pe Cristi Ungureanu, fapt subliniat si de portarul Marius Dulcianu in cadrul unui interviu acordat duminiciipetarla, constituie una dintre problemele majore cu care se confrunta Ruginoasa, cu putin timp ramas inaintea acestei inclestari.

De cealalta parte, generozitatea primarului Petre Antalut a cantarit enorm in pastrarea lotului cu care Adrian Iosub obtinea in vara primul trofeu din cariera de antrenor. Cu exceptia capitanului Ovidiu Chelaru, care a plecat la Viitorul Targu Frumos, in Liga a 5-a, pentru a-i da o mana de ajutor prietenului sau Tiberiu Beceru in drumul spre un esalon superior, si a atacantului Catalin Scrab, care a fost prezentat ca jucator al vasluienilor de la Flacara Muntenii de Sus, dar nu a fost “facut”, fiind introdus in repriza a doua cu CSM Ceahlaul, Unirea Mircesti se prezinta ca fiind cea mai articulata echipa in acest start de sezon.

A plecat Chelaru din axul central al defensivei, dar in locul sau a sosit un super-campion al Neamtului – Ionut Panainte. Bacauanul a ramas la pachet cu mijlocasul Sergiu Matei, care s-a aflat intr-un timp in discutii cu Speranta Raucesti, dar nu a mai ajuns la echipa pregatita de Daniel Zavate.

Jucatorii Mircestiului trecuti pe foaia jocului cu CSM Ceahlaul Piatra Neamt, consumat la mijlocul acestei saptamani: Birladeanu, Negru, Lupu, Dragota, Ursuleasa, Panainte, Codreanu, Croitoriu, Puscasu, Carja, Sasu; Cosa, Mihaes, Ghiorghica, Iosub si Scrab (rezerve).

BRIGADA DE ARBITRI

Similitudinile continua si in ceea ce priveste brigada de arbitri desemnata sa conduca acest prim derby al campionatului. Vlad Baban a fost delegat la centru, asistat la cele doua linii de Ionut Melinte si Cosmin Ciuban. In vara anului trecut, Tudor Cornea, un alt arbitru asistent de Liga 3, facea echipa cu Baban si Melinte.

Observator a fost desemnat Stefan Rotarascu.

FOTO: Unirea Ruginoasa-Unirea Mircesti 0-0 (tur, campionat 2017-2018)

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<