Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Moldova Cristesti este singura posesoare de CIS dintre echipele cu sanse la titlu

0 Comments 📁 Liga 4 🕔21.January 2019
Moldova Cristesti este singura posesoare de CIS dintre echipele cu sanse la titlu

Moldova Cristesti, ocupanta locului 3 la finalul celor 14 etape parcurse in toamna anului trecut, este la ora actuala singura formatie care poate participa la meciul de baraj pentru promovarea in Liga a 3-a. Imperecherea echipelor urmeaza sa aiba loc cel mai probabil spre finalul lunii februarie, Iasul avand drept posibili adversari campioana judetelor Neamt, Vaslui, Botosani, Suceava si Bacau.

PROMISIUNI FERME DIN PARTEA ECHIPELOR DIN FRUNTEA CLASAMENTULUI

Costel Cerneutanu (antrenor Unirea Ruginoasa): “Nu avem deocamdata (n.r. CIS), dar in cel mai scurt timp il vom obtine. Juristul nostru lucreaza deja la documente si cat de curind vom fi in regula. Pina incepe returul, vrem sa rezolvam si situatia acestui certificat de identitate sportiva, necesar in cazul in care vom disputa barajul de promovare in Liga a 3-a”.

Razvan Bulancea (Flacara Erbiceni): “Am depus toate actele necesare obtinerii certificatului inca din luna octombrie. Pana in luna mai il vom avea cu siguranta!”

La randul ei, Unirea Mircesti nu dispune de acest document, insa, asemeni Erbiceniului si Ruginoasei, exista informatii potrivit carora primarul Antalut ar fi inceput demersurile pentru obtinerea certificatului.

In vara anului trecut, dupa absenta rusinoasa de la baraj a Victoriei Letcani, AJF Iasi a avut inspiratia de a le interzice pret de 3 ani dreptul la promovare tuturor campioanelor care nu isi onoreaza acest statut.

Exemplificare: In situatia in care Unirea Ruginoasa incheie sezonul pe locul 1 si nu se prezinta la baraj, aceasta va fi suspendata o perioada de 3 ani. Poate castiga in continuare campionatul, insa reprezentanta Iasului la baraj va deveni in mod automat echipa vicecampioana, pe durata suspendarii.

O situatie similara cu cea in care s-a gasit cu multi ani in urma Rapid Dumesti. La finalul sezonului 2011-2012, vicecampioana Stiinta Miroslava promova in Liga a 3-a dupa o victorie clara impotriva Microbuzului Botosani. Miroslava este, de altfel, ultima formatie care si-a castigat dreptul de participare in campionatul Ligii a 3-a, angrenandu-se in aceasta competitie, si nu oricum, ci cu rezultate remarcabile.

ISTORIA MECIURILOR DE BARAJ, DUPA 2011-2012

2012/2013 – Viitorul Targu Frumos v Bucovina Pojorata 1-2 (1-1 in 90 de minute)

2013/2014 Rapid Dumesti v Luceafarul Mihai Eminescu 2-0 (nu a intrat in Liga 3)

2014/2015 Unirea Mircesti v Speranta Raucesti 2-3 (1-2 in tur, 1-1 la retur)

2015/2016 Siretul Lespezi v Gauss Racaciuni 3-1 (2-1, 1-0). Nu s-a inscris in Liga 3, desfiintandu-se in acea vara.

2016/2017 Unirea Micesti v Otelul Galati 1-2 (1-0, 0-2)

2017/2018 Victoria Letcani v Ceahlaul Piatra Neamt (nu s-a disputat)

FOTO: Mihai Onica

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *