Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

FINALA CAMPIONATULUI LIGII A 4-A IASI: Moldova Cristesti-Flacara Erbiceni!

2 Comments 📁 Liga 4 🕔07.June 2019
FINALA CAMPIONATULUI LIGII A 4-A IASI: Moldova Cristesti-Flacara Erbiceni!

Stadionul din Cristesti va gazdui, duminica, unul dintre cele mai importante meciuri ale ultimului deceniu din Liga a 4-a ieseana. Aproape ca niciodata, viitoarea campioana se va decide in meci direct, in ultima etapa, dupa ce vicecampioana in exercitiu si totodata principala favorita la titlu, Unirea Mircesti, s-a autoeliminat la Baltati, in acel neverosimil 1-0 pentru gruparea condusa de Dragos Florea.

La mijlocul acestei saptamani, Moldova Cristesti a parasit Cupa Romaniei, 0-1 cu Unirea Mircesti, pe fondul unor absente asumate, in ideea evitarii unor posibile accidentari care ar fi slabit echipa pentru meciul de duminica. In ultima confruntare din campionat, echipa lui Valeriu Amuhaia a remizat, scor 2-2, la Tomesti.

Principalele atuuri ale gazdelor de duminica raman terenul propriu si cele cateva sute de suporteri care ii vor sustine, la care adaugam experienta si calitatea individuala a unor jucatori din lotul echipei aflate acum pe locul secund.

Erbiceniul antrenat de Denis Cretu se deplaseaza avand ca principal avantaj cele 2 puncte din clasament, o remiza aici transformandu-i pe baietii sai in campioni. Ar fi cea mai mare performanta obtinuta de Flacara Erbiceni, care pornea in iarna cu sansa a treia sau chiar a patra, dupa plecarea lui Petrica Basascu si a unor jucatori de baza. Chiar si in conditiile unei infrangeri, Flacara ar incheia sezonul pe cea mai inalta treapta de la revenirea in primul esalon judetean, dupa doua locuri 4 obtinute consecutiv in 2016/17 si 2017/18.

Lipsa de experienta a jucatorilor formatiei oaspete poate functiona si ca un avantaj, in situatia in care scorul le va fi favorabil lor spre final, pe fondul unei prospetimi asigurate de media de varsta mai scazuta. Conform prognozei meteo, la ora jocului vor fi 25-26 grade Celsius, cer partial noros. Cu alte cuvinte, aceeasi atmosfera sufocanta din ultima perioada.

In tur, la primul meci oficial al lui Denis Cretu pe banca Erbiceniului, Flacara se impunea, scor 2-1, la capatul a 90 de minute tensionate. Tensiune care va creste si mai mult in aceasta din urma runda a Ligii a 4-a Iasi, tinand cont de miza.

Dupa un prim sezon plin de incercari, la revenirea in Liga a 4-a, Moldova Cristesti forteaza obtinerea principalului trofeu acordat in cadrul competitiilor organizate de AJF Iasi.

Niciuna dintre cele doua echipe nu detin CIS la ora redactarii avancronicii, ceea ce inseamna ca barajul dintre campioanele Vasluiului si a Iasului nu se va mai disputa.

BRIGADA DE ARBITRI

Vlad Ciobanu, ajutat la cele doua linii de Cosmin Ciuban si Iulian Contofan, formeaza brigada de arbitri care va conduce finala campionatului Ligii a 4-a Iasi.

Meciul dintre Moldova Cristesti si Flacara Erbiceni va fi observat de pe margine de catre domnii Cornel Popa si Dumitru Paraschiv.

Dupa ultimul fluier al lui Ciobanu, vor urma festivitatea de premiere si, in direct, pe pagina de Facebook duminicapetarla.ro, imagini cu bucuria noilor campioni ai Iasului!

Share this article with friends

2 Comments

 1. 🕔 18:39, 09.June 2019

  Emil1985

  Vezi articol din sit din luna ianuarie în care ai precizat că singura echipă din Iași care are CIS este Moldova Cristești. Acum în iunie nu mai are, sau era o informație falsă cea publicată în ianuarie?

  reply comment
  • 🕔 7:05, 10.June 2019

   admin AUTHOR

   Era o informatie falsa primita de la AJF Iasi. La randul lor, cei de la AJF Iasi au primit asigurari din partea oficialilor Moldovei Cristesti ca aceasta echipa detine CIS. Ceea ce avea sa se dovedeasca, mai tarziu, neadevarat.

   reply comment

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *