Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

AS Tutora a castigat barajul de promovare si va evolua in Liga a 4-a

0 Comments 📁 Liga 4, Liga 5 🕔17.June 2019
AS Tutora a castigat barajul de promovare si va evolua in Liga a 4-a

AS Tutora a castigat si cel de-al doilea meci de baraj, programat in compania vicecampioanei Seriei a III-a, Spicul Helesteni, scor 2-1 (1-0), si a promovat din punct de vedere sportiv in Liga a 4-a. Conform spuselor antrenorului Petru Agrigoroaei, Tutora va dispune in curand de o baza sportiva noua, are echipa de juniori A1, beneficiind si de sustinerea primarului comunei, pentru a putea participa in primul esalon judetean.

Tutora devine astfel a patra echipa care promoveaza in Liga a 4-a, dupa Avantul Golaiesti, ACS Viitorul Targu Frumos si Biruinta Miroslovesti, campioanele celor trei serii ale Ligii a 5-a, Iasi.

Cum s-a scris istoria jocului dintre AS Tutora si Spicul Helesteni

A fost un meci de lupta, la finalul caruia jucatorii Tutorei au fost cei care au sarbatorit promovarea in Liga a 4-a. In ciuda faptului ca Tutora a avut parte de un start bun de meci, Spicul Helesteni a trecut pe langa deschiderea scorului, mingea sutata de un jucator al oaspetilor lovind bara din dreapta portarului. Am asistat la o prima repriza buna, cu actiuni la ambele porti. Spre final, Botezatu a centrat din lovitura libera, iar Teodor Agrigoroaei s-a desprins din marcaj si a reluat cu capul in plasa pentru 1-0.

Repriza secunda a debutat sub aceleasi auspicii, cu Tutora la conducere, insa in urma unei greseli de comunicare in aparare, Spicul a reusit sa restabileasca egalitatea printr-un sut din interiorul careului mare. Jucatorii celor doua echipe au luptat si au cautat in permanenta sa dea lovitura de gratie. Pe final , Albu a recentrat cu capul o minge venita din dreapta de la Ciofu, iar Amitroaie, aflat pe 6 metri, a impins-o cu capul pentru 2-1.

A fost un meci de lupta, in care jucatorii ambelor echipe au dorit sa castige, depunand un efort considerabil, in ciuda caldurii insuportabile! Faptul ca ne-am dorit mai mult si ca am fost sustinuti de multi oameni veniti de la Tutora a reprezentat un plus pentru noi, astfel reusind sa ne adjudecam victoria mult dorita. O victorie frumoasa, care, incepand din aceasta vara, pune Tutora pe harta fotbalului judetean iesean la nivel de Liga 4. Cu siguranta la anul vom participa in campionatul Ligii a 4-a, avand la dispozitie si grupa de juniori necesara in cadrul acestei competitii. Am primit asigurari din partea domnului primar ca la anul vom participa fara probleme in Liga 4, urmand ca in aceasta vara sa fie finalizata si noua baza sportiva. Pe aceasta cale doresc sa le multumesc domnului primar, celorlalti sponsori care ne sustin financiar, cat si suporterilor care sunt alaturi de noi la fiecare meci, indiferent de vreme sau de locatie. Ne vedem in Liga a 4-a!

Petru Alexandru Agrigoroaei, antrenor AS Tutora si jucator CS Stiinta Miroslava (Liga 3)

FOTO: Stefan Pilat

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *