Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Prezentarea clubului AFCMS Steaua Magică Iași

0 Comments 📁 Juniori, Liga 4 🕔29.March 2021
Prezentarea clubului AFCMS Steaua Magică Iași

AFCMS Steaua Magică Iași este un club de fotbal ce își desfășoară activitatea în Capitala Moldovei, având principal scop formarea de viitori fotbaliști, care să facă pasul spre ligile superioare ale fotbalului românesc. Portarul Teodor Axinte și atacantul Alexandru Zaharia sunt doi dintre jucătorii care au reușit să bifeze în CV prezențe în Liga 1, la Politehnica Iași. Un alt fost junior ce ar putea repeta aceasta performanță este Mario Baban, actualmente legitimat la clubul fanion al orașului.

Fondat de un rapidist convins, Florin Croitoru, e de la sine înțeles faptul că numele acestui club nu are absolut nicio legătură cu multiplă campioană a României, Steaua București.

Eu sunt rapidist de mic copil, nu sunt stelist. Pentru echipa mea am vrut numele de Viitorul Iaşi, dar soţia mea a ales Steaua Magică. Atunci când am ales denumirea, mi-a spus că fiecare copil are o stea a lui, o stea magică. Atunci am decis ca echipa să se numească Steaua Magică. Şi nu-mi pare rău. Sună frumos. Vreau să spun că această echipă nu are absolut nicio legătură cu Steaua Bucureşti. Nu vreau să fie nicio confuzie.

Florin Croitoru (Prosport, octombrie 2020)

STRUCTURA CLUBULUI STEAUA MAGICĂ

În prezent, sub sigla acestui club activează 9 grupe, împărțite astfel:

  • 2015-2016, antrenor Marian Alexii (0747806281)
  • 2012-2013 si 2008-2009, antrenor Marian Paiu (0746271427)
  • 2011 si 2007-2008, antrenor Petre Sinescu (0740210859)
  • 2010 si 2014, antrenor Radu Chelaru (0740811278)
  • 2004 si 2005-2006, antrenor Cristi Danielevici (0745624929)

PERFORMANȚE NOTABILE ALE CLUBULUI

SENIORI. Spre deosebire de multe alte entități sportive din Iași, Steaua Magică pune accent și pe grupele mari de copii, asigurându-le acestora continuitate în fotbal până la încheierea junioratului. Mai mult decât atât, Steaua Magică a activat și în campionatele județene de seniori.

În sezonul 2013/2014, având în componența copii crescuți în propria curte, Steaua Magică încheia campionatul Ligii a 5-a Iași în partea superioară a clasamentului. În următorul an, echipa antrenată de Florin Croitoru câștiga campionatul Seriei a II-a și promova în Liga a 4-a ieșeană.

Ulterior, nou-promovata Steaua Magică obținea titlul de vicecampioană, într-un sezon în care liderul Siretul Lespezi a promovat, sportiv, în Liga a 3-a.

A urmat un loc 3 (2016-2017), pentru ca, în sezonul 2017-2018, componenții Grupelor 1997-1998 să devină campioni alături de Florin Croitoru cu Victoria Lețcani, într-o echipă al cărui schelet era format din jucători crescuți de Steaua Magică, plusul de experiență fiind adus de experimentații Vlad Nuțu sau Mihai Vatavu, printre alții.

JUNIORI. Beneficiind de aportul unei generații de excepție, Steaua Magică a câștigat de patru ori la rând campionatul județean cu GRUPA 2003, în condițiile în care le-a avut principale adversare pe Politehnica Iași sau LPS Iași. GRUPA 1998 a cucerit, la rândul ei, un titlu de campioană județeană.

Din postura de campioană județeană, Grupa 2000-2001, antrenată de Cristi Danielevici, a bifat locul 5 pe țară într-un turneu în care diferența a fost făcută, la un moment dat, de un singur gol.

La toate acestea se adaugă și diverse alte titluri câștigate de grupele clubului înainte ca pandemia să se instaleze și competițiile juvenile să fie sistate.

PARTICIPAREA LA TURNEE INTERNAȚIONALE ȘI CANTONAMENTE ÎN AFARA ȚĂRII

Grupele din cadrul clubului au participat, de-a lungul timpului, la turnee organizate în țară, dar și în afara granițelor. O performanță notabilă a fost obținută în cadrul unui turneu desfășurat la Barcelona, locul 2 cu GRUPA 1998.

Cinci ani la rând, Steaua Magică a transformat în tradiție cantonamentele din Cipru, organizate în perioada rece a sezonului. Grupa 2011 s-a remarcat acolo printr-un turneu câștigat. Acolo, echipa mare a clubului a dat piept cu adversari din Liga a 2-a cipriotă.

Ultimul paragraf îi aparține lui Florin Croitoru: “Ca președinte al AFCMS Steaua Magică Iași, vreau să le mulțumesc tuturor celor care lucrează aici, pentru modul în care o fac și înțeleg, totodată, filosofia clubului. Mulțumirile mele se îndreaptă către copiii legitimați la Steaua Magică și către părinții care și-au adus și își aduc în continuare contribuția la dezvoltarea clubului!”

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<