Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Amonte câștigă net duelul cu Vișoianu și ocupă fotoliul de lider

0 Comments 📁 Divizia de Ciurea 🕔31.October 2022
Amonte câștigă net duelul cu Vișoianu și ocupă fotoliul de lider

Amonte Ciurea s-a impus de o manieră mai clară decât o arată scorul, 4-2, în duelul cu Vișoianu și a profitat de pasul greșit făcut de Young Boys, 2-3, cu CS Ciurea, urcând pe prima poziție a clasamentului.

Amonte a început foarte bine meciul cu Vișoianu și, după două ocazii excelente de a marca, punem aici penalty-ul ratat de căpitanul Alex Rotaru și oportunitatea de care nu a profitat Ștefan Dăscălescu, a deschis scorul prin Andrei Sârbu, la capătul unei faze dezvoltate în flancul stâng de atac. Roman a pasat decisiv.

Alin Dumitriu a dus scorul la 2-0, iar Bogdan Chiperi a făcut-o din nou să spere pe FC Vișoianu, 2-1.

Jocul a curs în favoarea lui Amonte, echipa mai bine organizată, iar reușita de 3-1 a lui Geo Grădinaru a venit ca o consecință logică.

Până la final, și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor: Vlad Tanasă, respectiv Lucian Pârlea.

FC Dumbrava a reușit o victorie frumoasă, 5-3 cu Hlincea, punând capăt astfel seriei negative care o bântuia. Un succes venit și pe fondul nenumăratelor absențe de la Viitorul Hlincea, care s-a prezentat în număr fix (8+1) și a fost taxată, pe rând, de Țapu, Alex Soroceanu (2), Cristian Florea și Antonaș.

Pentru Hlincea a dechis scorul Chitic, iar Bălan și-a trecut în cont o “dublă”.

Al doilea meci ca importanță al zilei, CS Ciurea – Young Boys Ciurea, a fost tranșat în favoarea Portocalei Mecanice, grație unui gol senzațional marcat în ultimele minute de Alexandru Popa.

Partida începuse foarte bine pentru copiii biciuiți verbal, de pe margine, de Mădălin Amînar. Eduard Sârbu a deblocat tabela, iar Radu Tănasă a egalat din lovitură de pedeapsă pentru CS. Mai mult, Mertic a dus-o pentru prima dată în avantaj pe CS. Al doilea penalty în meci avea să îi fie acordat lui Young Boys, care a revenit, 2-2, prin Alin Gulai, jucătorul sezonului II în Divizie.

Cireașa de pe tort a fost oferită de Alex Popa, în minutul 59, printr-un șut splendid din afara careului, direct în vinclul porții apărate de “Pelican”. 3-2 scor final pentru CS Ciurea, dar Young Boys rămâne cu șanse reale în lupta la titlu, având programat meci direct cu liderul Amonte în ultimul episod al Memorialului Petrică Moșneagu.

Singura remiză a zilei a fost consemnată în duelul dintre Astoria Knights și Stejarul Ciurea, scor 1-1.

Adrian Curcudel și căpitanul Stejarului, Alex Duca, au fost autorii celor două goluri, într-un duel echilibrat. Stejarul punctează în campionat după o perioadă de “secetă”.

Epilogul etapei ne-a oferit și scorul campionatului, Luceafărul Lunca Cetățuii-FC Slobozia Forest 13-1.

A fost un meci fără istoric, în care ultima clasată, neavând 9 jucători la start, a apelat la colegii de la Vișoianu pentru a-și completa efectivul. Sorin Șorea a înscris de șapte ori pentru Luceafărul, secondat fiind de Eduard Găină, George Baranețchi (2), Remus Crețu, Ionuț Chiriac și Bunduc. Golul Sloboziei a fost înscris, ironic, de un jucător al lui Vișoianu, dar, oficial, va rămâne cu Marius Brighiu drept autor.

ETAPA A 10-A PE SCURT

FC Vișoianu – Amonte Ciurea 2-4
Marcatori: Chiperi, Pârlea, respectiv A. Sîrbu, Dumitriu, Grădinaru, Tanasă

Viitorul Hlincea – FC Dumbrava 3-5
Marcatori: Chitic, Bălan (2), respectiv Țapu, Soroceanu (2), Florea, Antonaș

CS Ciurea – Young Boys Ciurea 3-2
Marcatori: Tanasă (pen), Mertic, Al. Popa, respectiv Ed. Sârbu, Gulai (pen)

Astoria Knights – Stejarul Ciurea 1-1
Marcatori: Curcudel, respectiv Duca

Luceafărul Lunca Cetățuii-FC Slobozia Forest 13-1
Marcatori: Ed. Gaina, Baranețchi (2), R. Crețu, Chiriac, Șorea (7), Bunduc, respectiv Brighiu

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 163

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 164
<