Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Young Boys face un nou pas greșit în Divizie, iar Amonte e ca și campioană

0 Comments 📁 Divizia de Ciurea 🕔07.November 2022
Young Boys face un nou pas greșit în Divizie, iar Amonte e ca și campioană

Amonte Ciurea s-a distanțat la patru puncte în fruntea clasamentului Diviziei de Ciurea, după remiza înregistrată, ieri, în epilogul etapei, de Young Boys, scor 3-3, cu FC Vișoianu.

Atât Amonte, cât și Young Boys, au avut la un moment dat avantaj de două goluri (2-0), însă numai echipa condusă de Alexandru Rotaru a reușit să iasă victorioasă din confruntarea cu Viitorul Hlincea, în timp ce Young Boys a obținut o remiză, în condițiile în care Vișoianu a fost echipa care a condus cu 3-2 la un moment dat.

Primul meci al zilei a constat într-un galop de sănătate pentru FC Tineretului, scor 10-2, care nu a avut milă față de ultima clasată, Slobozia Forest. Claudiu Rotaru, cu patru goluri la activ, secondat de Justinian Ilieș, autor al unui hat-trick, au fost performerii lui FC Tineretului, echipă care obține astfel prima victorie a sezonului.

De un meci fără istoric am avut parte și în Stejarul Ciurea – Luceafărul, scor final 0-8. Sorin Șorea a punctat de cinci ori, detașându-se clar în topul golgeterilor Diviziei de Ciurea, la finalul unei etape în care Iulian Rusu (Young Boys) nu a marcat, iar Lucian Pârlea (FC Vișoianu) a absentat.

Eduard Găină, cu o “dublă”, și Andrei Plumbu au completat lista marcatorilor.

Media de 10 goluri per meci a fost stricată de FC Dumbrava și FC Astoria Knights, echipe ce aveau să contribuie la cel de-al doilea “0-0” din istoria competiției. “Cavalerii”, mai prezenți în atac, nu au reușit să concretizeze pe tabela SportCAM-ului, partida încheindu-se așa cum a început, scor 0-0.

Cele trei jocuri aveau să ne pregătească pentru main-event-urile zilei: Amonte Ciurea – Viitorul Hlincea și Young Boys Ciurea – FC Vișoianu.

Amonte a reușit cumva să scape și de această dată, demonstrând că nu este o întâmplare faptul că ocupă fotoliul de lider al Diviziei. Chiar și atunci când a prins o zi mai slabă, Amonte s-a baricadat în apărare și a rezistat, de multe ori cu șansă, în fața celor de la Hlincea.

Andrei Roman a deschis scorul din lovitură de pedeapsă, iar Alin Dumitriu a dublat avantajul “galben-negrilor”. Gherasim a readus-o în meci pe Hlincea, 2-1, moment în care Viitorul a simțit că poate să obțină mai mult și a forțat golul egalizator. Gol care nu a mai picat până în final, Amonte înregistrând a 8-a victorie a sezonului.

Cu 2-0 a condus și Young Boys în ultimul joc al etapei, grație golurilor înscrise de Alin Gulai, pe un contraatac, și Cosmin Buhuș, din corner. Vișoianu a redus din diferență, din penalty, prin Bogdan Chiperi.

Moment în care Amariței și-a intrat în rol și a mai bifat alte două goluri în acest sezon, aducându-i pe “albi” pentru prima dată la conducere.

Punctul “alb-albaștrilor” a venit după un șut expediat din afara careului de Ștefan Bălan. Deși a mai avut suficient timp pentru a construi atacurile care să îi aducă victoria, Young Boys a sfârșit prin a pierde două puncte esențiale în lupta la titlu.

Amonte e în proporție de peste 90% campioană, cu patru puncte avans și doar două meciuri rămase de jucat pentru cele ambele formații – Amonte, YB. Duelul direct este programat pe 27 noiembrie, chiar în ultima etapă a sezonului III al Diviziei de Ciurea.

ETAPA A 11-A PE SCURT

FC Slobozia Forest – FC Tineretului 2-10
Marcatori: Sosa, Amariței (pen), respectiv Rotaru (4), Rusu, Lupu, Ipate, J. Ilieș (3)

Stejarul Ciurea – Luceafărul Lunca Cetățuii 0-8
Marcatori: Șorea (5), Edi (2), Plumbu

FC Dumbrava – FC Astoria Knights 0-0
Marcatori: –

Amonte Ciurea – Viitorul Hlincea 2-1
Marcatori: Roman (pen), Dumitriu, respectiv Gherasim

Young Boys Ciurea – FC Vișoianu 3-3
Marcatori: Gulai, Buhuș, Bălan, respectiv Chiperi (pen), Amariței (2)

 

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 163

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 164
<