Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Amonte este noua campioană a Diviziei de Ciurea

0 Comments 📁 Divizia de Ciurea 🕔21.November 2022
Amonte este noua campioană a Diviziei de Ciurea

Amonte a devenit, matematic, noua campioană a Diviziei de Ciurea, Slobozia a obținut prima victorie din istoria sa, iar CS Ciurea a trecut pe locul 2 în clasament, într-o etapă marcată de condițiile meteorologice neprielnice fotbalului.

Penultima etapă a sezonului a început pe grupul de Whatsapp al competiției, acolo unde, la primele ore, s-a votat dacă să se joace sau nu. Cum vremea nu se anunța una mai prietenoasă nici în weekend-ul următor, s-a dat undă verde meciurilor programate în cadrul etapei a 13-a, pe un teren îmbibat cu apă, într-o zi în care a plouat mărunt, iar frigul i-a făcut pe mulți jucători să apeleze și la alte articole vestimentare pe lângă cele incluse în echipamentul de joc. Fesul a fost la mare căutare, dar și bluzele termice sau mănușile.

Runda a debutat cu o victorie așteptată a Astoriei Knights, care a trecut la scor, 9-1, de FC Tineretului. Emanuel Vasile, reprezentantul “cavalerilor”, a ieșit în evidență cu un hat-trick, fiind secondat de Andone și Bogdan Costea II, ambii cu câte o “dublă” la activ. Singura reușită a celor de la FC Tineretului a fost semnată de Costa Crăciunescu. Lista marcatorilor i-a mai cuprins și pe Izmană (penalty), respectiv Cătălin Cimpoi.

Avea să fie o zi istorică pentru Slobozia Forest, echipă aflată la al treilea sezon în Divizie, fără niciun punct acumulat în 26 de meciuri! Stejarul Ciurea a devenit, astfel, prima echipa învinsă de Slobozia, în urma golurilor înscrise de Amariței, Scafaru (3) și Sosa. Pentru Stejarul a deschis scorul Iulian Gugulică, tot el ratând apoi și o lovitură de pedeapsă. S-a terminat 5-3 în favoarea Sloboziei, celelalte reușite ale Stejarului purtând semnătura atacantului Alex Duca și Ștefan Vuza.

Amonte a devenit noua campioană a Diviziei, după ce a dispus cu 1-0 de FC Wolves, la finalul unui meci în care echipa condusă de Alex Rotaru, iarăși, nu a strălucit, dar s-a aparat exemplar și a lovit decisiv prin Andrei Sîrbu. Un gol le-a fost suficient noilor campioni pentru a obține cea de-a noua victorie consecutivă din acest sezon. În ultima partidă din acest an, Amonte va da piept cu Young Boys Ciurea.

De un meci strâns am avut parte și în Luceafărul-Viitorul Hlincea, încheiat nedecis, scor 1-1. Ciprian Bejinaru a marcat singurul gol al formației aflate la primul sezon în Divizie. Pentru Luceafărul a punctat un jucător aflat în afara lotului… gol trecut, oficial, în contul lui Andrei Crețu.

“Portocala Mecanică” a pus punct acestei etape desfășurate în condiții vitrege printr-o victorie la limită, scor 2-1, contra Dumbravei. Petrică Neagu a deschis scorul pentru CS Ciurea, iar Soroceanu a restabilit egalitatea.

Golul victoriei a venit din gheata unuia dintre cei mai buni jucători ai lui CS, Alex Popa.

Cu cele 3 puncte acumulate, CS trece pe 2 în clasament și are șanse mari să încheie sezonul în postură de vicecampioană. Wolves îi va fi adversar, duminică viitoare, în timp ce Young Boys, contracandidată la respectiva poziție, se va intersecta cu Amonte, tot pe 27 noiembrie.

ETAPA A 13-A, PE SCURT

FC Tineretului – FC Astoria Knights 1-9
Marcatori: Costa, respectiv Andone (2), B. Costea II (2), Manu (3), Izmană (pen), Cimpoi

Stejarul Ciurea – FC Slobozia Forest 3-5
Marcatori: Gugulică, Duca, Vuza, respectiv Amariței, Scafaru (3), Sosa

Amonte Ciurea – FC Wolves 1-0
Marcatori: A. Sîrbu

Luceafărul Lunca Cetățuii – Viitorul Hlincea 1-1
Marcatori: Crețu, respectiv Bejinaru

CS Ciurea – FC Dumbrava 2-1
Marcatori: Neagu, Al. Popa, respectiv Soroceanu

 

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 163

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 164
<