Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Costel Cerneutanu: “Anul acesta nu vom avea rivali!”

0 Comments 📁 Interviuri 🕔09.August 2017
Costel Cerneutanu: “Anul acesta nu vom avea rivali!”

1. Buna ziua, domnule Costel Cerneutanu, si bun venit la duminicapetarla.ro. Cum a fost aceasta vara pentru dumnevoastra?

Buna ziua, domnule Robin, si bine v-am gasit la duminicapetarla. A fost o vara minunata din toate punctele de vedere!

2. Anul trecut ati ratat spre final ambele obiective, cupa si campionat. Ce a lipsit/ ce s-a gresit si cum veti opri de aceasta data Unirea Mircesti din drumul spre castigarea unui nou titlu?

In campionatul trecut, va spun sincer ca obiectivul nostru principal a fost de a forma o echipa frumoasa si competitiva, in ideea de a le oferi suporterilor nostri un fotbal placut si spectaculos. Recunosc ca s-a gresit in momentul in care nu am tintit la castigarea titlului inca de inceputul campionatului. Daca procedam astfel, va spun cu mana pe inima ca reuseam! Dar, una peste alta, pentru mine adevaratii campioni sunt tot baietii mei. Derulam putin filmul si vedem cum a pus Mircesti mana pe cele 3 puncte in jocul din tur contra Erbiceniului. Apoi, in retur, pe terenul Stelei Magice. In 2017/18 nu vom le vom mai da nicio sansa celor de la Mircesti, asta le promit suporterilor nostri de pe acum!

3. Unirea Ruginoasa are meritul de a fi transferat unul dintre cei mai buni fotbalisti de pe piata. Marius Enache a ajuns in cele din urma la echipa pe care o conduceti. Povestiti-ne un pic despre acest transfer si modul in care au decurs tratativele cu oficialii Unirii Scanteia.

Foarte multe detalii nu va pot oferi cu privire la acest transfer. As dori totusi sa subliniez faptul ca Marius Enache si-a dorit enorm sa ajunga in curtea noastra, iar conducerea a depus eforturi pentru ca acest lucru sa se intample.

4. Se anunta un campionat interesant, cu Mircesti, Ruginoasa, Letcani si Erbiceni (ordine aleatorie) batandu-se la titlu. Anticipati o lupta stransa pana la finalul campionatului intre cele patru sau sita va cerne pana in iarna?

Campionatul acesta va fi mult mai atractiv, in conditiile in care patru echipe si-au manifestat dorinta de a ridica marele trofeu pus in joc. Eu cred ca lupta la titlu se va da intre Unirea Ruginoasa si Victoria Letcani pina la final. Unirea Mircesti si Flacara Erbiceni nu vor avea forta de a mentine ritmul, sunt prea imbatrinite!

5. Din cate am inteles, la Ruginoasa aveti si cateva grupe de copii cu rezultate bune si foarte bune obtinute in ultimii ani. Oferiti-ne mai multe detalii despre copii si, nu in cele din urma, despre oamenii implicati in acest frumos proiect.

Proiectul nostru privind sectorul juvenil pot sa va spun ca a fost unul foarte inspirat. Am descoperit la Ruginoasa un izvor de talente si, cu multa munca si disciplina, s-a ajuns la rezultate foarte bune. Scoli de fotbal cu renume sunt interesate de copiii nostri! Patru copii au plecat deja de la Ruginoasa: unul la Academia lui HAGI, iar alti trei copii sunt acum la Scoala de Fotbal Cristi Ciocoiu (Bacau).

6. Intr-o postare aparuta pe pagina oficiala de Facebook a clubului dvs s-a strecurat o mica “intepatura” la adresa campioanei Mircesti (“noi jucam pe teren, nu in cimitir”). Ei sunt principalii dvs rivali si in acest an?

In ceea priveste intepatura la adresa Mircestiului, intr-adevar, m-am referit la tragerile de timp din meciul direct de la Iugani, acolo unde campionii trimiteau mingea numai in cimitirul aflat in apropiere. ANUL ACESTA NU VOM AVEA RIVALI.veti vedea!

7. Tot acolo va aratati multumit de tragerea la sorti ce a avut loc in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a AJF Iasi. Totusi, Mircesti, Letcani si Harlau in primele 5 etape nu e putin cam mult?

Repet, sunt foarte multumit de program si mai ramane sa discutam dupa meciul direct dintre Ruginoasa si Mircesti, programat in etapa a doua a campionatului!

8. Numiti un fotbalist din “judeteana” pe care il apreciati foarte mult si cu care v-ati dori sa colaborati pe viitor.

Am doi fotbalisti pe care ii apreciez enorm. Vorbim despre oameni adevarati, de  mare caracter… nu pot sa le dau numele, deoarece vreau sa-i tin numai pentru mine. .

9. Fiul dumneavoastra (n.r. Silviu Cerneutanu) a promovat in Liga a 2-a cu Stiinta Miroslava si este folosit in mod constant de Cristi Ungureanu din momentul in care acesta din urma a revenit la Uricani. Ce impresie v-a facut Miroslava pana acum (amicale, plus acel 1-2 de la Tg Mures) si pe ce loc credeti ca va incheia primul ei an petrecut in esalonul secund?

O bucurie enorma cind Miroslava a promovat. M-am bucurat in egala masura pentru fiul meu si pentru omologul meu de pe banca Stiintei, Cristi Ungureanu. Sunt sigur ca Stiinta Miroslava are forta de a termina sezonul pe o pozitie linistitoare, departe de locurile retrogradabile.

10. Cat despre CSM Poli Iasi si parcursul ei in actuala editie de campionat, … ?

Consider ca e nevoie de putina rabdare. La modul in care se prezinta acum, Poli nu va retrograda. Ba chiar mai mult, cred ca echipa fanion a Iasului va face o figura frumoasa in campionat dupa ce jucatorii vor incepe sa se cunoasca mai bine.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<