Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Argumente pro-Letcani in lupta la titlu

0 Comments 📁 Opinie 🕔07.September 2017
Argumente pro-Letcani in lupta la titlu

Duminica, la finalul partidei dintre Victoria Letcani si Unirea Ruginoasa, incheiata cu scorul de 4-0 in favoarea formatiei pregatite de Florin Croitoru, dadeam urmatorul titlu cronicii “Victoria Letcani invinge clar Ruginoasa si devine favorita la castigarea campionatului”. Si, cum nu putini au fost cei care mi-au transmis ca ma grabesc, m-am gandit sa imi argumentez optiunea. Asadar, de ce VICTORIA LETCANI si nu UNIREA MIRCESTI:

ARGUMENTE FOTBALISTICE

Croitoru are pe mana cativa copii buni cu care lucreaza de ceva timp. Ma uitam pe fotografiile realizate in primavara lui 2016, atunci cand Steaua Magica s-a batut la campionat cu Siretul Lespezi, si am gasit destul de multi fotbalisti care se regasesc si acum in primul “11” aliniat de antrenorul Letcaniului in partida de campionat.

Atunci, ca si acum, Steaua Magica(2015-2016)/ Victoria Letcani (2017-2018) este formata dintr-un amestesc de jucatori tineri si jucatori experimentati. Atunci, Croitoru se baza pe Alexii, Chiper sau Moisi (“Budei”), acum ii are pe Nutu, Vatavu, Bargan. In plus de asta, copiii au crescut de la un sezon la altul, lucru demonstrat si de situatia Stelei in clasamentul Ligii a 4-a. In 2015/16, Steaua Magica a terminat departe de viitoarea campioana, Siretul Lespezi, pentru ca un an mai tarziu sa fie implicata la un moment dat in lupta pentru castigarea campionatului. Cu rezultate excelente in fata formatiilor din top 4 (Mircesti, Ruginoasa si Erbiceni), fosta Steaua Magica a pacatuit in fata adversarilor considerati mai mici, pierzand in mod inexplicabil puncte.

Calitatea incontestabila a copiilor lui Croitoru pentru nivelul despre care facem vorbire (Liga 4) este dublata de 3-5 antrenamente pe saptamana, ceea ce nu se intampla la Unirea Mircesti. Fotbalistii de duminica au meritul de a cara in spate ani de experienta la un nivel inalt/ decent, insa ce te faci cand, pe un teren latit cu 6 metri, precum cel de la Letcani, te ia “la mana” Sinescu, Ciuta sau Marincean, care a evadat in atac intre timp?

ARGUMENTE FOTBALISTICE SI NU PREA

Steaua Magica a ramas in fotbalul iesean si activeaza pe “Abator” sub comanda lui Dan Curca. O echipa formata din tineri, care ne aduce aminte de echipa de Steaua ce promova din Liga a 5-a cu Croitoru pe banca si care tragea intr-un timp foarte scurt la promovarea in Liga a 3-a.

Victoria Letcani poate gasi in Steaua Magica un punct de sprijin, aspect pe care-l voi nuanta un pic mai jos.

Suntem abia in etapa a 4-a si presedintele AJF Iasi, Sorin Boca, i-a dat cu flit Mircestiului deja. Tiberiu Beceru i-a solicitat lui Boca amanarea meciului de la Ruginoasa (motiv: NUNTA), dar s-a lovit de refuzul instant al boss-ului de deasupra barului de pe “Emil Alexandrescu”, care nu mai vrea sa auda de amanari dupa episodul de anul trecut (Erbiceni-Mircesti, decis 0-3 la “masa verde”).

PROGRAMUL CELOR DOUA ECHIPE

Unirea Mircesti are un handicap de doua puncte si un program teribil in urmatoarele 3 etape. Duminica, echipa lui Beceru, fara Beceru (plecat cu Old Boys Bacau la EMF Champions League 2017 (minifotbal)), merge la Sinesti pentru intalnirea cu Stejarul. Se va juca pe un teren unde echipele grele ale campionatului au fost nevoite sa se recunoasca invinse de-a lungul timpului sau, neoficial, sa deconteze pentru a pleca victorioase de acolo.

Apoi, Mircesti primeste vizita Flacarei Erbiceni, un adversar ce se poate dovedi incomod, desi la ultima intalnire dintre cele doua campioana a dat de pamant cu echipa pregatita atunci de Irinel Ionescu, 7-2.

Si, pentru ca am amintit de Steaua Magica mai sus, Mircesti se va confrunta cu Steaua Magica. “Magicienii” nu au pierdut in acest start de campionat, acumuland 7 puncte dupa deplasarile de la Lungani, Bals si meciul de pe teren propriu cu Gloria Baltati.

Si Letcani va da peste Sinesti si Erbiceni in urmatoarele etape, cu mentiunea ca jocul cu Sinesti se va disputa la Letcani, unde echipa lui Paftala are sperante minime sa scoata puncte pe un teren care, exagerand un pic, se apropie de 1 hectar! 🙂

Apoi, un alt detaliu extrem de important, la mijlocul lunii noiembrie, la Letcani se va desfasura derby-ul dintre Victoria Letcani si Unirea Mircesti. Deci, un nou meci dificil pe care echipa lui Florin Croitoru il va juca acasa!

La finalul etapei a 4-a, cu o victorie asteptata la CS Ciurea, Victoria Letcani se poate distanta in clasament la 4/5 puncte daca Mircestiul va calca stramb in deplasarea de la Sinesti.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<