Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Topile pierde neasteptat cu Stolniceni-Prajescu

0 Comments 📁 Liga 5 🕔18.September 2017
Topile pierde neasteptat cu Stolniceni-Prajescu

Noua Generatie Topile a pierdut meciul de pe teren propriu cu Siretul Stolniceni-Prajescu, scor 2-5, la capatul a 90 de minute in care se poate afirma cu tarie ca rezultatul a fost unul mincinos, nereflectand realitatea de pe teren.

Baza sportiva de la Topile se ridica la standarde “inalte”, insa acest aspect este cunoscut de foarte mult timp. Partida cu Stolniceni-Prajescu, ca si multe altele disputate la Topile, ne-a dus intr-un decor de film in regia lui Sergiu Nicolaescu.

Pe teren gasesti diverse forme de relief, iar pentru a reusi executarea unei lovituri de colt trebuie sa fii inzestrat cu multa rabdare si e nevoie de ceva sansa. Daca prinzi un moment in care vantul adie o idee mai tare, mingea o va lua negresit la vale.

Agresivitatea verbala a “oficialilor” gazdelor e dusa la extrem, abjectul si grotescul se imbina perfect, intr-un decor primitiv, completat de obscuritatea si insalubritatea asa-zisului vestiar pentru arbitri, o magazie murdara, fara masa, plina de praf, cu miros de mucegai si nesimțire.

CE S-A INTAMPLAT LA TOPILE DIN PUNCT DE VEDERE FOTBALISTIC

Noua Generatie a deschis rapid scorul, in minutul 11, prin Danut Mihalcea. Jucatorul gazdelor l-a invins pe Asmarandei cu un sut frumos din afara careului.

Siretul nu s-a culcat pe o ureche, reactionand prin Radu Parlea. Servit de Slabu in 6 metri, Parlea a restabilit egalitatea in minutul 15.

Echilibrul s-a mentinut pana in minutul 69, atunci cand Moglan, capitanul Noii Generatii, a punctat cu o executie de finete, 2-1.

Momentul-cheie al acestui duel poate fi considerat acea in care goalkeeperul gazelor, Mihai Moglan, a scapat mingea printre picioare la un sut de la 35 de metri. Radu Parlea a fost la locul potrivit pentru a specula, enervandu-i pe cei din Topile, care controlau jocul in partea secunda.

Siretul Stolniceni-Prajescu a simtit miros de sange, in conditiile in care se juca cu multa incrancenare si ambitie specifica unui derby local. La 3 minute distanta de reusita lui Parlea, autorul unei duble, Iulian Toma (74) reducea asistenta la tacere aducand golul prin care trupa lui Dan Negri avea sa ia, pentru prima data in acest joc, conducerea.

Gazdele s-au napustit asupra careului advers si au inceput sa neglijeze din ce in ce mai mult defensiva, iar efectul acestei tactici nu s-a lasat mult asteptat. Pe contraatac, Razvan Rau a marcat pentru 4-2 in minutul 89. Apoi, la ultima faza, acelasi baiat “rau” a securizat victoria Siretului, scor final 2-5.

O victorie care da incredere formatiei antrenate de Dan Negri, echipa ce ramane constanta in acest start de sezon si care se anunta o candidata serioasa in lupta pentru suprematie. Gazdele de la Noua Generatie Topile au platit tribut lipsei de experienta, erorilor personale si, nu in cele din urma, modului in care au tratat actiunile de atac pe care au reusit sa si le creeze in timpul regulamentar.

ECHIPELE

NG Topile: Munteanu, Ilie, Aoanei, Moglan, Mihalcea D., Mihalcea M., Ilie Fl., Onu, Moglan Gh., Sava, Boboc.

Rezerve: Droc, Nita D., Nita C., Ursu.

Siretul Stolniceni-Prajescu: Asmarande, Olarasu, Cojocaru, Negri, Slabu, Lingurar, Toma, Varga, Rau, Parlea, Obreja.

Rezerve: Nemtanu, Isac, Porojan.

Arbitri: Jan Turita, Paul Ciuc, Claudiu Cara. Observator: Vasile Macarie.

FOTO: ASS Zimbru Boureni

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 163

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 164
<