Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

AS Poly 2014 si Viitorul Plugari merg cot la cot in Seria II

0 Comments 📁 Liga 5 🕔19.September 2017
AS Poly 2014 si Viitorul Plugari merg cot la cot in Seria II

AS Poly 2014 Iasi a castigat meciul de pe teren propriu, disputat la Victoria, scor 3-1 in fata Gloriei Romanesti, si ramane pe locul 2 in clasamentul Seriei II, la egalitate de puncte cu Viitorul Plugari, care are 5 goluri in plus la golaveraj.

Poly nu a putut conta in acest meci pe serviciile fundasului Florin Greu, conducatorul de joc al gazdelor, Cornel Carare, evoluand usor accidentat.

In ciuda faptului ca a obtinut pe ultima suta de metri transferurile a doi jucatori de la AS Holboca, conducerea lui Poly a luat decizia de a-i utiliza initial pe baietii din vechea garda in confruntarea cu Romanesti. Astfel, pe teren si-au facut loc Cornel Carare (accidentat la coloana) si Ionut Grumezescu, care are functii multiple la club: presedinte, antrenor secund si, in meciul de pe teren propriu cu Romanesti, stoper din cauza absentei lui Florin Grecu.

Gloria Romanesti este o echipa rodata, atletica si, per total, mai buna in prima parte a jocului disputat duminica la Victoria. Drept urmare, Romanestiul a si preluat conducerea pe tabela. Scorul a fost deschis de Albisteanu, in urma unei greseli de marcaj.

Oaspetii au mai avut cateva situatii clare de a marca, insa Vlad Achitei a avut un cuvant greu de spus in evitarea primirii unui nou gol. Iar atunci cand nu a mai putut interveni, Mugurel Alexoaie si Ionut Grumezescu au fost la locul potrivit pentru a-i acoperi. Putin a lipsit ca unul dintre atacantii Romanestiului (purtatorul tricoului cu numarul 9) sa nu inscrie pentru 0-2.

Poly a mutat inspirat la pauza, Cornel Carare fiind inlocuit cu fostul jucator al lui AS Holboca, Mihai Dunca. Acesta din urma a devenit coordonatorul de joc al lui Poly, care a beneficiat de 5-6 situatii iminente de gol. Trei dintre acestea aveau sa fie fructificate de golgeterul Alex Tanase, in minutele 52, 60 si 75. Toate reusitele formatiei gazda au venit in urma unor faze in care Tanase a scapat singur cu portarul advers.

Celalalt atacant al lui Poly, Iulius Vasilache, a inteles ca trebuie sa joace mai mult pentru echipa, hartuind in permanenta defensiva Gloriei.

AS Poly a fost echipa mai clara la finalizare, dupa o prima repriza in care Gloria Romanesti se putea desprinde in castigatoare. Cursul jocului a fost schimbat pe fondul unor probleme cu care s-au confruntat cei de la Poly (accidentari Cornel Cararare si Cornel Asandulese), Mihai Dunca intrand foarte bine in meci, iar Tanase a dus scorul la 3-1 si a mentinut-o pe AS Poly 2014 in plasa liderului Viitorul Plugari.

Contactati de mine, cei de la Gloria Romanesti, in speta omul care gestioneaza pagina de Facebook a clubului, s-a declarat mahnit de maniera in care au fost tratati jucatorii sai de arbitrul intalnirii:

Baiatul care se ocupa de echipa noastra a investit foarte mult, iar cand s-a dus la arbitri sa le ceara o parere, i s-a tipat cu o nonsalanta de nedescris. Jucatorilor de la AS Poly li se adresau folosind numele mic, in timp ce noua ni se vorbea cu <uai>. Incercam sa tinem pieptul sus, in conditiile in care inca un an s-a dus din cauza unora. In plus, doua meciuri le-am pierdut pana acum si din cauza concediilor. Am avut doua jocuri pe care le-am tratat cu o singura rezerva!”

Cei de la Gloria Romanesti au reclamat si faptul ca gazdele ar fi utilizat jucatori pe fals, intr-o contestatie ce nu a mai fost sustinuta ulterior.

FOTO: AS Poly 2014 Iasi

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<