Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Stiinta Movileni, aproape de o revenire in fotbalul iesean

1 Comment 📁 Stiri 🕔26.September 2017
Stiinta Movileni, aproape de o revenire in fotbalul iesean

Stiinta Movileni se apropie de momentul revenirii in fotbalul judetean iesean. Fondatorul echipei de fotbal, Daniel Hodoroaba, preconizeaza ca acest come-back s-ar putea inregistra in vara anului viitor, atunci cand Stiinta ar urma sa fie repartizata cel mai probabil in Seria II a Ligii a 5-a.

DESPRE STIINTA MOVILENI

Clubul Stiinta Movileni a fost infiintat in 2015 de Dan Hodoroaba si de alte persoane alaturi de care s-au pus bazele echipei – Catalin Scrab, Alex Dumitriu si Ionut Corduneanu.

Cei mentionati mai sus au dorit sa transforme Stiinta intr-o alternativa pentru echipa care activa la momentul respectiv in comuna Movileni (Biruinta Movileni). Echipa despre care Hodoroaba, acum consilier al comunei Movileni, afirma ca “nu facea nimic altceva decat sa cheltuie niste resurse importante, fara a le oferi ceva in schimb satenilor prezenti la stadion in fiecare duminica”.

Stiinta a luat nastere cu putin timp inainte de startul campionatului 2015-2016, fiind repartizata in Seria II a Ligii a 5-a. Flacara Erbiceni, Victoria Letcani si Gloria Romanesti porneau in acel an ca favorite, in conditiile in care nimeni nu vedeau posibila o implicare a Movileniului in lupta pentru castigarea campionatului.

Stiinta Movileni a avut parte de ghinion la tragerea la sorti a tintarului Seriei II. Letcani si Erbiceni au fost adversarii intalniti de Stiinta in primele doua etape, rezultatele consemnate in debut privand-o ulterior de inregistrarea unei performante imediate.

In retur, Stiinta Movileni a castigat atat cu Victoria Letcani, cat si in fata Flacarei Erbiceni, intr-un meci disputat cu trofeul pe masa. Flacara Erbiceni, Victoria Letcani si Stiinta Movileni au incheiat sezonul la egalitate de puncte, iar Erbiceni a fost declarata castigatoare. promovand in Liga a 4-a.

Stiinta Movileni a inregistrat rezultate apreciabile si in Cupa Romaniei, acolo unde a atins faza sferturilor dupa un parcurs in care le-a intalnit pe AS Holboca, Viitorul Harlau si Unirea Scanteia.

Frumoasa echipa a Movileniului a reprezentat rezultatul combinarii tineretii si daruirii fotbalistilor din Movileni cu jucatori care aveau oarecare experienta in fotbalul judetean, precum Ionut Corduneanu, Danut Esanu, Mihai Cosofret, Nicu Mihalache, Mihai Ipate sau Vlad Aftanase.

La meciul cu Viitorul Harlau din Cupa Romaniei, Stiinta a avut o asistenta record de peste 300 de spectatori, fapt relatat la momentul respectiv de Prosport.

Stiinta Movileni a fost desfiintata la finalul unui sezon in care a obtinut rezultate bune, in ciuda faptului ca primarul facea parte din acelasi partid cu Dan Hodoroaba. Edilul si-a motivat alegerea de a nu finanta Stiinta pentru simplul fapt ca nu are istorie in spate, cu toate ca rezultatele din acel an vorbeau de la sine.

15.000 a cheltuit Hodoroaba din propriul buzunar pentru ca Stiinta Movileni sa faca primii sai pasi in fotbalul iesean

AFC MOVILENI (2017-2018)

Dupa primele 6 etape ale Ligii a 5-a, Seria II, AFC Movileni ocupa ultimul loc, fara a acumula vreun punct. Movileni are in momentul de fata cel mai prost atac din serie, 7 goluri, in conditiile in care a incasat aproape 30 (28, mai exact). ACS Sportul Studentesc Iasi (6p) si Viitorul Braesti (3p) sunt echipele aflate deasupra Movileniului in clasamentul ce poate fi accesat pe frf-ajf.ro/iasi.

Share this article with friends

1 Comments

Write a Comment

<