Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Viitorul Ciortesti a castigat la mustata duelul cu Unirea Tibana

0 Comments 📁 Liga 5 🕔02.October 2017
Viitorul Ciortesti a castigat la mustata duelul cu Unirea Tibana

Pe drumul de costisa ce duce la Vaslui, in Coropceni, a fost zi de meci intre doua echipe apropiate din punct de vedere valoroic, cu un mic plus de partea gazdelor de la Viitorul Ciortesti, care, pe langa pozitia ocupata in clasamentul Ligii 5, Seria I, a avut si avantajul propriului teren.

Pe fondul unui joc mai bun, perpendicular pe poarta, Viitorul a reusit sa deschida scorul dupa primul sfert de ora. Mai exact, in minutul 19, cand capitanul Andrei Tonegaru a inscris printr-o executie spectaculoasa din afara careului, spre vinclu. Sovea, in ciuda plonjonului spectaculos, nu a mai putut evita golul de 1-0.

Unirea Tibana nu a resimtit socul, punand la randul ei in pericol poarta adversa prin suturi de la distanta, patrunderi pe flancuri ori lovituri libere din apropierea careului. Toate au contat insa doar la capitolul impresie artistica.

In partida dintre Viitorul Ciortesti si Unirea Tibana a avut loc si un duel de la distanta al capitanilor celor doua formatii, Andrei Tonegaru si Costel Florea. Daca Tonegaru si-a adus echipa in avantaj printr-o reluare frumoasa de la aproximativ 25 de metri, purtatorul banderolei Unirii Tibana a incantat asistenta de pe Stadionul Comunal printr-o executie de efect – lob dintr-un unghi aproape imposibil, la doi metri de linia de fund, aproape de marginea careului, peste portarul Bostan. Daca vreti, o executie a la Adrian Ilie, asa cum rar ne-a mai fost dat sa vedem de la retragerea “Cobrei” incoace. Balanta s-a echilibrat, 1-1.

Tibana era echipa care venea din spate, cu un moral mai bun si o daruire exemplara. Fotbalistii Unirii au trecut pe langa gol, punctand de aceasta data negativ printr-o ratare colosala. Decarul Ivan nu a reusit sa inscrie din trei metri, in conditiile in care portarul Viitorului era aruncat pe jos, trei sferturi din poarta fiind descoperita.

Si cum in fotbal ocaziile se razbuna, la o lovitura libera de la aproximativ 40 de metri, Turcanu, stoperul Viitorului a reluat din voleu mingea centrata de Amariei pentru 2-1. Astfel se incheia o prima repriza frumoasa, cu goluri de generic, intr-o atmosfera placuta si un joc curat, in care combatantii celor doua echipe au pus pret, inainte de toate, pe respectul fata de ei, fata de arbitri si fata de fotbal. Iar fotbalul i-a rasplatit!

Partea secunda a jocului promitea mult, insa nu s-a ridicat la nivelul primelor 45 de minute. Gazdele au devenit tot mai prudente odata cu trecerea timpului, in timp ce Unirea Tibana nu a mai avut destula forta pentru a reveni din nou pe tabela. Rezultatul s-a mentinut pana la final, iar Viitorul Ciortesti a ramas pe locul secund ocupat inaintea inceperii etapei a 7-a. Cinci puncte o desparte pe Viitorul Ciortesti de liderul Avantul Golaiesti, ceea ce inseamna ca gazdele intalnirii de ieri sunt obligate sa castige cu echipa lui Tamazlacaru daca isi propune mai mult decat biletele pentru barajul de promovare in Liga a 4-a.

Una peste alta, o victorie meritata pentru Ciortesti, echipa pentru care au impresionat capitanul Tonegaru, fundasul stanga Mihai Stoica si mijlocasul Albei. De partea cealalta, au iesit in evidenta Costel Florea, Gorea si portarul Sovea, ultimul oferind multa siguranta echipei sale.

ECHIPELE

Viitorul Ciortesti: Bostan, Albei, Acojocaritei, Basarab, Scoica, Butu, Tonegaru, Jurcanu, Postolache, Amariei, Nechifor.

Rezerve: Parfene, Munteanu, Ahmed, Neculai.

Unirea Tibana: Sovea, Moraru, Ciprian Rosu, Marius Rosu, Onofrei, Ivan, Ungureanu, Ciucalau, Silion, Florea, Gorea.

Rezerve: Razvan Florea, Rotaru.

BRIGADA DE ARBITRI

Arbitru principal: Jan Turita; arbitri asistenti: Claudiu Mihai Georgian Cenusa, Adrian Ionut Manolachi. Observator: Virgil Starica.

Semnat D.J.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 163

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 164
<