Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Sinestiul scapa victoria printre degete, acasa, cu Motca

3 Comments 📁 Liga 4 🕔08.October 2017
Sinestiul scapa victoria printre degete, acasa, cu Motca

Stejarul Sinesti s-a ales doar cu un punct in partida de pe teren propriu cu Vointa Motca, scor 1-1, in cea de-a doua surpriza a etapei a 9-a. Paul Paftala a retrait cosmarul din debutul sezonului, atunci cand, la fel, a fost egalat spre final de o alta echipa modesta a Ligii a 4-a, Gloria Bals. Daca atunci Ionut Hatmanu restabilea egalitatea pentru Gloria, de aceasta data Claudiu Acatrinei le-a furnizat lovitura letala gazdelor de la Stejarul Sinesti.

Ambele goluri au fost inscrise in repriza a doua. Tonul a fost dat de Paul Paftala, in minutul 62, urmat de Claudiu Acatrinei, in minutul 90, autorul moral al acestui punct castigat in mod nesperat de Motca, alaturi de Matasaru.

In ciuda vremii de afara, terenul de la Sinesti s-a prezentat foarte bine si a rezistat pana la final. De mentionat faptul ca, in deschidere, a avut loc jocul de juniori dintre cele doua formatii.

Fosta lanterna rosie a Ligii a 4-a, Vointa Motca, a surprins prin atitudinea aratata pe parcursul celor 90 de minute. Au incercat inca din start sa demonstreze ca vizita la Sinesti nu este una pur turistica, jucatorii Vointei fiind preocupati de faza de constructie si reusind in multe momente sa se apere in mod organizat. Iar atunci cand linia de fund a fost depasita de atacantii Stejarului, portarul Matasaru s-a evidentiat si a pastrat tabela neschimbata.

De altfel, goalkeeperul Vointei Motca a fost si cel mai bun om de pe teren.

Stejarul Sinesti a fost echipa care a controlat in cea mai mare parte jocul, creandu-si numeroase ocazii prin Pasniciuc, Paftala sau Gafton. Matasaru a fost mereu la post si a acoperit, atunci cand a fost cazul, minusurile din defensiva echipei sale.

In startul reprizei secunde, Sorin Cara s-a lovit de refuzul aceluiasi portar, care a scos cu un reflex uimitor, in corner, balonul sutat din apropiere de atacantul Stejarului.

Scorul a fost deschis de capitanul “stejarilor”, Paul Paftala, care a trimis o torpila de la aproximativ 30 de metri, din zona centrala, aproape de vinclul portii. Executia prin care avea sa fie invins finalmente si bravul Matasaru, un gol aplaudat la scena deschisa inclusiv de adversari.

Motca a inceput sa riste mai mult, iar numarul ocaziilor a crescut vazand cu ochii, odata cu apropierea de finalul unui duel ce se anunta dezechilibrat. Matasaru si-a continuat ziua de gratie cu doua interventii magnifice, tinandu-si echipa in viata.

Ghinionul nu i-a parasit pe Paftala et co, iar Pasniciuc a lufta din 4 metri cu toata poarta goala in fata. Era minutul 85!

Doua minute mai tarziu, oamenii veniti la stadion au inghetat, si nu de la ploaia care a persistat, ci de la bara transversala a lui Pirja rezultata in urma unei centrari sutate.

Cand nimeni nu se mai astepta la nimic notabil, Acatrinei, angajat foarte bine de Citea, a tasnit printre fundasii centrali ai Sinestiului si a trimis pe langa Ursache, venit in intampinare.

Gazdele au ratat din toate pozitiile, chiar si cu poarta goala, izbindu-se de blocajul portarului Matasaru, care a fost imperial, intervenind de cel putin 5-6 ori in situatii iminente de gol.

ECHIPELE

Stejarul Sinesti: Ursache, Nare, Varlan, Alexii, Cara, Ichim, Paftala, Gafton, Vieru, Pasniciuc, Holicov

Rezerve: Petru Paftala, Iacob, Manolache

Vointa Motca: Matasaru, Mandric, Bechir, Pirja, Ojica, Vl. Pirja, Citea, Acatrinei, Nunuca, Andrei Pirja, I. Ojica

Rezerve: G. Ojica, Costasi, Gavril, Marchidan

BRIGADA DE ARBITRI

Arbitru principal: Jan Turita, arbitri asistenti: Adrian Vornicu, Alexandra Cosma. Observator: Tiberiu Stefanescu.

Semnat: D.J.

Share this article with friends

3 Comments

 1. 🕔 19:37, 08.October 2017

  Dudu

  Prin anii 90,1994 mai exact o data cu reapariția echipelor de juniori poarta Voinței a fost apărată de tatăl acestui tânăr.Bravo Edi,mult succes in continuare.

  reply comment
  • 🕔 5:46, 09.October 2017

   admin AUTHOR

   serios? incredibil! ce frumos! 🙂 multumesc, o sa fac un reportaj special cu el in zilele urmatoare!

   reply comment
   • 🕔 19:23, 09.October 2017

    Dudu

    Și mai special e faptul că el nu a jucat doar portar ci a început că jucător de camp dar s-a reprofilat și și-a castigat locul in poarta.E inca doar un COPIL.

    reply comment

Write a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 163

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 164
<