Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Avancronica derby-ului Ligii 5, Seria I: Avantul Golaiesti-Viitorul Ciortesti

1 Comment 📁 Liga 5 🕔12.October 2017
Avancronica derby-ului Ligii 5, Seria I: Avantul Golaiesti-Viitorul Ciortesti

Avantul Golaiesti (24p) si Viitorul Ciortesti (19) se intalnesc, duminica, in cea mai tare inclestare a Ligii 5, Seria I. Ocupantele primelor doua locuri ale Seriei I sunt in aceleasi timp formatiile cu cele mai mari sanse la castigarea campionatului, acestora alaturandu-se Fulgerul Tibanesti 2016 (18). Ultima asteapta un pas gresit din partea liderului, pentru a se putea apropia si mai mult de fotoliul de lider, in conditiile in care mai are de disputat restanta cu AS Tutora.

Astazi, la AJF Iasi, s-a stabilit ca partida dintre Vointa Bosia si Fulgerul Tibanesti, incheiata pe teren cu scorul de 0-1, sa fie omologata 0-3. Astfel, Tibanestiul ramane in coasta celor doua echipe implicate in derby-ul Seriei I.

In ultimul meci disputat aici, Viitorul Ciortesti a cedat in fata Golaiestiului spre final, desi scorul parea la un moment dat incremenit la “1-1”. Prin acea victorie, dar si multe altele inregistrate in sezonul 2016-2017, Golaiesti obtinea in vara biletele pentru Liga a 4-a.

Etapa trecuta, Viitorul Ciortesti a realizat scorul rundei in fata celor de la A.S. Ciurbesti (8-0).

Fundasul lateral-dreapta al Golaiestiului, Catalin Tamazlacaru (foto), s-a accidentat destul de grav in partida de campionat sustinuta de Avantul in etapa precedenta, 3-2 in deplasarea de la Unirea Tibana, iar situatia sa este incerta inaintea consumarii derby-ului Seriei I.

DECLARATII OFERITE INAINTE DE DERBY

Catalin Tamazlacaru, de la gazde:

Ne asteapta un meci destul de greu, duminica, in fata unei echipe foarte bune a Seriei I. Ciortestiul a demonstrat pana in prezent ca practica un fotbal de calitate, daca e sa luam in calcul pozitia ocupata in clasament. Cu toate acestea, consider ca avem experienta si motivatia necesara pentru a ne impune la capatul acestei confruntari. Avantajul terenului propriu si faptul ca vom lua o optiune serioasa la castigarea campionatului si, implicit, la promovarea in Liga a 4-a reprezinta, iarasi, alte doua elemente importante care pot face diferenta duminica!

Doru Amariei (mijlocas dreapta), de la echipa vizitatoare:

Astept cu mare nerabdare sa jucam derby-ul cu Golaiesti. Suntem pe val, ultimele partide nu le-am pierdut, am simtit ca baietii sunt motivati si sunt convins ca o sa castigam in aceasta deplasare!

CLASAMENTUL LIGII 5, SERIA I: Avantul Golaiesti (24p), Viitorul Ciortesti 19, Tibanesti 18, Prisacani 15, Tutora 10, Voinesti 10, Tibana 9, Bosia 1, Raducaneni 1, Ciurbesti 1.

Share this article with friends

1 Comments

Write a Comment

<