Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

FOCUS | Dragos Secara – Steaua Magica

0 Comments 📁 Liga 4, Opinie 🕔22.October 2017
FOCUS | Dragos Secara – Steaua Magica

Vara anului 2017 a reprezentat un moment de cotitura pentru Florin Croitoru, care a batut palma cu primarul Letcaniului pentru un parteneriat al carui rezultat ar urma sa apara in vara anului viitor, atunci cand nou-promovata are programat barajul de promovare in Liga a 3-a. Sigur, cu conditia ca obiectivul trasat in urma cu cateva luni sa fie respectat intru totul, iar Letcani sa castige titlul in campionatul Ligii a 4-a.

In urma, pe Stadionul Tineretului (“Abator”) mai exact, a ramas un grup de pusti talentati care isi asteapta randul. Steaua Magica se afla acum pe mana lui Dan Curca si nu se descurca deloc rau la primul an in aceasta formula (in mare parte, copii cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani): 7. Steaua Magica (4 victorii, 2 remize si 3 infrangeri; golaveraj 19-18).

Dragos Secara este unul dintre cei mai constanti jucatori pe care i-a avut Steaua Magica in primele 9 etape, cu ajutorul caruia “magicienii” au reusit sa bifeze o medie de peste 2 goluri inscrise per meci. Aceste este totodata si una dintre tintele pe care le are in vedere Florin Croitoru pentru retur, la Victoria Letcani.

*Victoria Letcani-Steaua Magica 7-4 (etapa a 7-a)

Secara a inceput fotbalul de la varsta de 8 ani la Politehnica Iasi, indrumat fiind de Romila Dumitru. Despartirea de Poli s-a produs in momentul venirii lui Danut Munteanu la echipa (2013), perioada petrecuta la clubul fanion al Iasului fiind presarata de participari la diverse competitii, precum Cupa Hagi, turneu Brasov, diverse competitii nationale etc.

Postul sau de baza este cel de mijlocas central, insa poate fi folosit si pe benzile terenului (mijlocas dreapta/stanga). Tehnica pe care o poseda in regim de viteza este, probabil, cel mai important atu al decarului Stelei, alaturi de o viziune buna asupra jocului si faptul ca poate lovi in egala masura atat cu piciorul stang, cat si cu dreptul.

*Secara, in toamna lui 2014 – sezon in care Steaua Magica promova in Liga 4

In 2013, ca urmare a indrumarilor si sfaturilor primite de la prieteni, a ales sa continue fotbalul sub comanda domnului profesor Florin Croitoru, fapt ce, spune el, “a condus la dezvoltarea mea, din punct de vedere fotbalistic”.

Pauza de un an luata de Secara a reprezentat singurul motiv pentru care acest jucator nu a fost inclus in lotul Letcaniului inca din vara. Jucatorul de 20 de ani este student in anul 2 la Facultatea de Educatie Fizica si Sport.

Nu mai departe de acum doua etape, Steaua Magica reusea sa se impuna in fata Moldovei Cristesti cu ajutorul unui copil nascut in 2003. Alexandru Tofan a facut diferenta intr-un meci echilibrat, in care, poate, mai echitabil ar fi fost un rezultat de egalitate.

2 goluri marcate de Secara in acest sezon (etapele 5 si 9)

 

Un copil foarte talentat care, daca va fi focusat pe fotbal, are sanse destul de mari sa ajunga fotbalist. Sper ca acest lucru sa se intample in viitorul apropiat!

Florin Croitoru (antrenor Victoria Letcani, ex-Steaua Magica)

FOTO: Mihai Onica

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 163

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 164
<