Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Derby-ul foamei (de puncte) la Uricani

0 Comments 📁 Liga 2 🕔10.November 2017
Derby-ul foamei (de puncte) la Uricani

Stiinta Miroslava si Foresta Suceava se intalnesc, maine, de la ora 11:00, la Uricani, intr-un meci capital din cadrul etapei a 17-a a Ligii a 2-a, pe care gazdele l-au etichetat drept “Derby-ul Moldovei”. Eticheta cu care sunt de acord intr-o mica masura, tinand cont ca aceasta ar fi una dintre ultimele sanse pe care le are la dispozitie nou-promovata Stiinta Miroslava pentru a scoate capul la suprafata.

Punctual, vorbim despre o echipa de Liga a doua fara antrenor de portari, cu intarzieri mari la salarii (incluzandu-ma aici si pe mine, fostul ofiter de presa al clubului, care nu si-a incasat nici pana in ziua de astazi salariul de pe luna iulie!), care ar putea sa isi afle sentinta in urmatoarea perioada. Desigur, daca nu se va intampla ceva peste noapte si, incepand din retur, la Miroslava va curge doar lapte si miere.

Revenind la FOTBAL, Stiinta a avut nesansa de a pleca fara punct de la Ghermanesti in “intermediara” programata la mijlocul saptamanii. De cand a venit la echipa, Adrian Kerezsy a incercat sa organizeze nitel defensiva, in sensul in care a optat pentru o echipa care SE APARA cu 5 fundasi (sistem 5-3-2 sau ceva asemanator) si REACTIONEAZA cu 5 oameni la mijloc (3-5-2).

Lucru usor de observat si pe rezumatul ultimului meci disputat de Stiinta Miroslava in campionatul Ligii a 2-a (Sportul Snagov-Stiinta Miroslava 1-0), unde multe dintre atacurile formatiei iesene se incheiau cu suturi de la distanta, in lipsa altor variante (colegi care sa sustina atacantii si sa se demarce in timp util).

Cu Snagov s-a jucat de la egal la egal, iesenii reclamand cel putin un penalty neacordat si, cireasa de pe tort, un aut semnalizat in mod eronat. Aut acordat Snagovului la 70 de metri de poarta aparata de Jan Turita.

Faptul ca echipa sa nu ia foarte multe goluri, asa cum se intampla in mandatul lui Cristi Ungureanu, este un plus pe care il voi trece in contul lui Adrian Kerezsy, cu amendamentul ca acesta nu ii va tine de cald la iarna daca lucrurile nu vor merge asa cum si-a propus el, intr-o declaratie acordata site-ului liga2.ro: “Sunt mai multe echipe în subsolul clasamentului care pot face saltul dincolo de linia retrogradării. Cu două victorii legate, cu o serie de rezultate bune poţi ajunge în plutonul echipelor din mijlocul clasamentului. Asta ne dorim şi noi. Mai avem cinci meciuri până la sfârşitul acestui an, întâlnim adversari de acelaşi nivel şi sper să obţinem cât mai multe puncte. Vom juca cu Foresta, Ripensia şi Târgu Mureş pe teren propriu, iar în deplasare mai avem cu Luceafărul Oradea şi cu Brăila. Sunt cinci partide din care putem obţine punctele care ne pot duce dincolo de linia retrogradării

Brigada de arbitri: Dan Dreve (arbitru principal), Marius Balan, Cristian Voicu (arbitri asistenti), Razvan Beldiman (arbitru rezerva). Observatori: Liviu Saceanu (Galati), Adrian Petre (Buzau).

DELEGARI ARBITRI IESENI

Coboram un nivel, in Liga a 3-a, si dam peste nu mai putin de trei arbitri ieseni si un observator implicati in meciurile din cadrul etapei a 12-a a Ligii 3, Seria 1. La Darabani, Valentin Lungu, Tudor Cornea si Cosmin Ciuban vor conduce partida dintre ASM ACS Sanatatea Darabani si ACS KSE Targu Secuiesc, in timp ce confruntarea dintre CSM Focsani 2007 si AFK Csikszereda Miercurea Ciuc o are pe Petronela Anitoaei (foto) desemnata observator de arbitri.

FOTO: CS Stiinta Miroslava (Facebook)

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<