Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Un nou posibil abandon in Liga a 4-a Neamt. Refacerea tintarului, o solutie de luat in calcul pentru AJF Neamt?

0 Comments 📁 Liga 4 🕔06.March 2018
Un nou posibil abandon in Liga a 4-a Neamt. Refacerea tintarului, o solutie de luat in calcul pentru AJF Neamt?

Campionatul Ligii a 4-a Neamt risca sa piarda pe drum cel putin o echipa la startul returului, semnalele primite din teren fiind ca, intr-o proportie foarte mare, Steel Man Targu Neamt se va retrage. Astfel, am asista la cel de-al doilea abandon pe 2017/2018, dupa ce campioana en-titre, Teiul Poiana Teiului, nu a mai dorit sa continue lupta pentru suprematie cu Ceahlaul Piatra Neamt si CS Bradu Borca, declarand forfait inainte de incheierea primei parti a sezonului.

Daca aceste zvonuri se confirma si Liga a 4-a Neamt va ramane din nou cu un numar par de echipe, pe fondul amanarii primei etape a returului (de pe 4 pe 11 martie), pentru a se evita programarea unor etape la mijlocul saptamanii, care nu vor aduce cu sine emulatia existenta zilele de duminica, REFACEREA TINTARULUI reprezinta o solutie ce merita luata in calcul de catre conducatorii fotbalului din judetul Neamt.

Aceasta masura NU ar fi o premiera in fotbalul romanesc, atat la nivelul fotbalului judetean, cat si in campionatele organizate sub egida FRF. Nu mai departe de vara anului trecut, programul Ligii a 3-a, Seria 3 a suferit modificari dupa consumarea primei etape, Departamentul Competitii al FRF optand pentru refacerea tintarului pentru ca in seria Petrolului Ploiesti, una cu numar impar de echipe, transformata in serie cu numar par dupa retragerea lui AS Milcov, sa nu existe timpi morti in viata formatiilor angrenate in competitie.

Avantajele acestei masuri sunt multiple, vizand urmatoarele aspecte:

  • in primul rand, publicul spectator pentru care a fost creat acest sport si, totodata, principalul sustinator (financiar si moral) al echipelor care activeaza in Liga a 4-a. Ziua de duminica este ideala pentru toti cei care muncesc luni-vineri (/sambata) si vin la teren, duminica, pentru relaxare si socializare;
  • evitarea situatiei in care, pe parcursul returului, cate doua echipe vor “sta” in fiecare etapa, mai putin cea in care Steel Man (sau o alta echipa care va abandona intrecerea) urma sa intalneasca Poiana Teiului (etapa a 11-a);
  • respectarea programului initial, cu “intermediare” doar pentru jocurile de Cupa Romaniei. Acest artificiu ar elimina din start doua etape, ceea ce inseamna ca in retur se vor disputa doar 7 runde din cadrul sezonului regular. Amanarea dictata la mijlocul saptamanii trecute nu ar mai conta, precum nicio alta decizie similara pentru jocurile ce ar trebui sa aiba loc la sfarsitul acestei saptamani (vezi foto).

FOTO: Teren CS Cimentul Bicaz 

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<