Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Un altfel de antrenament, la Poli Moldova Iasi

1 Comment 📁 Stiri 🕔20.March 2018
Un altfel de antrenament, la Poli Moldova Iasi

Iarna care nu se mai lasa dusa a reprezentat o adevarata piatra de incercare pentru tinerii fotbalisti de la Poli Moldova Iasi, impartiti intre antrenamentele sustinute in sala de sport, meciurile amicale de la Tomesti/ Copou si, nu in cele din urma, antrenamentele “inedite” despre care vom detalia in cele ce urmeaza.

Obiectivul principal, la grupa de juniori pe care o pregatesc, este acela de a-i forma viitorului performer un bagaj cat mai complex de cunostinte, prin anumite sedinte de pregatire mai inedite.

Cristian Meiu, antrenor Poli Moldova Iasi

DANS SI ARTE MARTIALE

Antrenamentele prevazute in programul domnului Meiu sunt cele la care apeleaza si marii sportivi ai lumii, care aleg metode nespecifice de pregatire pentru a destresa unele functii ale organismului si, totodata, pentru a se mai “descarca” dupa programul tot mai solicitant, de la an la an.

Mihaela Ciobanu – instructor de fitness, aerobic si coregrafa la Scoala de dans “Misha Dance” si Yasmina Meiu, sportiva a clubului “Dao Iasi”,  campioana nationala la stilul Qwan Ki Do, sunt cei doi colaboratori cu care lucreaza Poli Moldova Iasi pe partea de dans si, respectiv, arte martiale.

Exercitiile efectuate in cadrul acestor activitati se muleaza pe tipul de efort si miscarile specifice jocului de fotbal.

DE CE ARTE MARTIALE?

Artele martiale dezvolta curajul, combativitatea, disciplina, controlul interior al emotiilor, respectul fata de adversarul intalnit, dar si pentru competitia la care iei parte.

DE CE DANS?

Avand la baza un anumit tip de exercitii, tinerii fotbalisti se pot confrunta cu acelasi nivel de intensitate pe care il regasesc in cadrul unei competitii oficiale. Relaxarea la care faceam referire mai sus consta in fondul muzical prezent in permanenta in sala de dans.

In cadrul antrenamentului de fitness/aerobic, jucatorii se confrunta cu momente similare celor intalnite pe terenul de joc si sunt pusi in situatia de a se adapta foarte repede la tipurile de exercitii si la ritmurile de miscare, lucrandu-se foarte mult la capitolul COORDONARE.

Tot pe ritmuri muzicale, anumite grupe musculare, care sunt actionate foarte putin sau deloc, vor lucra astfel incat sportivul sa isi valorifice potentialul sau fizic la un nivel cat mai ridicat.

Trebuie sa “construim” viitorii sportivi de performanta cu rabdare, sa aiba acumulari calitative (nu cantitative!), un fond de pregatire cat mai vast in plan sportiv si educational. Toate acestea in detrimental medaliilor, cupelor si a rezultatelor statistice privind clasarile in diferite competitii. Sportivii trebuie să aiba rezultate marete si sa atinga nivelul maxim de performanta la seniori, si nu la nivel de juniori!”

Cristian Meiu

Share this article with friends

1 Comments

Write a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 163

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/duminica/public_html/wp-content/themes/sportimo-theme/functions/filters.php on line 164
<