Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Sugestii pentru AJF Iasi

0 Comments 📁 Opinie 🕔30.January 2019
Sugestii pentru AJF Iasi

Suntem in anul 2019 si prea multe nu s-au schimbat in fotbalul amator la nivel de AJF. Intre timp, am vazut cum stau lucrurile prin alte parti si sunt de parere ca am putea implementa cateva lucruri de la Neamt, spre exemplu, pentru un plus de transparenta si mai multe informatii oferite prin intermediul portalului frf-ajf.ro.

AJF Neamt actualizeaza periodic baza de date care contine informatii privind componentii echipelor participante in Liga 4 si Liga 5. Daca s-a legitimat un jucator la ora 12:00, la 12:01 e online. La Iasi, in schimb, lotul echipelor includ jucatori si de prin 1900 toamna. Pe baza informatiilor culese din teren la finalul fiecarei partide, pe site-ul AJF Neamt puteti gasi minutele bifate de fiecare jucator si cate goluri a inscris X, Y, Z. Portalul permite acest lucru si nu e nevoie decat de 5-10 minute pentru introducerea datelor.

TRANSPARENTA. Inaintea disputarii etapelor, tot pe site-ul AJF Neamt vom gasi jucatorii suspendati si amenzile stabilite pe la comisii. La Iasi, doar partile implicate stiu cate etape a primit X, amenda si incadrarea regulamentara care a stat la baza acestor decizii.

Apropo, oare numara cineva cartonasele galbene primite de jucatori, pentru a-i suspenda atunci cand e cazul?

CAMPIONAT DE FUTSAL. Pauza dintre tur si retur este foarte lunga. O competitie in sala nu ar strica, fiind chiar foarte indicata. Se intampla la Suceava, am vazut in weekend si pe la Botosani, Iar la Vaslui avem Wintercup, cu echipe de Liga a 4-a si a 5-a implicate intr-un turneu de calificare pentru faza finala. Putem incepe o astfel de competitie de la anul, cred ca ar fi interesant atat pentru jucatori, cat si pentru arbitri.

FINALA CUPEI ROMANIEI. Stiti foarte bine ca in ultimii ani am militat impotriva ideii de a se organiza finala Cupei Romaniei la Tomesti. Nici in acest an nu s-ar fi schimbat acest lucru, daca nu as fi fost informat ca respectiva arena va fi dotata cu nocturna. Si ca se poate juca fara probleme pe nocturna. Daca nu se va reusi aducerea ultimului act pe Emil Alexandrescu, mi-ar surade o finala pe nocturna de la Tomesti.

Stabilirea locatiei, insa, trebuie sa aiba loc din timp. Nu ca in alti ani, cand s-a jucat “ping-pong” intre Targu Frumos si Copou sau cand una dintre echipe a fost nevoita sa se schimbe intr-un container (vezi editia precedenta), in timp ce oamenii tusau terenul cu jumatate de ora inainte de inceperea meciului.

Teren stabilit din timp, fara frica (nejustificata) ca una dintre echipe s-ar putea simti dezavantajata. Daca te decizi asupra bazei sportive din Ruginoasa si Ruginoasa ajunge in finala, atunci ramanem fermi pe pozitie. Pai ce, UEFA schimba locatia daca echipa gazda ajunge sa joace finala Champions League/ Europa League pe teren propriu?

FOTO: Mirel Craiu

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *