Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Remiză între două grupări prietene: ComVal Valea Lupului-Biruința Movileni 1-1

0 Comments 📁 Liga 5 🕔29.August 2021
Remiză între două grupări prietene: ComVal Valea Lupului-Biruința Movileni 1-1

ACS ComVal 2020 Valea Lupului a încheiat la egalitate, scor 1-1 cu Biruința Movileni, meciul din etapa a doua a campionatului Ligii a 5-a, Seria II – Iași. Cu mici excepții, partida disputată la Movileni, dar cu Valea Lupului în rol de echipă gazdă pe hârtie, din cauza unor probleme de ordin organizatoric, a fost la discreția “lupilor”, însă punctele s-au împărțit frățește la final.

Pe lângă multiplele ratări pe care avea să le aibă la poarta apărată de un fost junior al Politehnicii Iași, ComVal a avut ghinionul să piardă doi oameni importanți în prima repriză. Atacantul Vălianu și-a spart capul și nu a mai putut continua din cauza sângerării la cap, iar fundașul lateral Cornel Asăndulese s-a accidentat grav la genunchi într-o fază care nu anunța nimic.

În minutul 14 al partidei, Vasilache apare la finalizare cu o reluare elegantă, însă Donose a scos în corner de pe linia porții. Din faza fixă rezultată, Robert Spînu a reluat cu capul pe direcția portarului.

Comval a continuat să rămână în atac, iar Bîzdîgă l-a făcut mare pe același portar al Movileniului, care a salvat printr-un reflex de excepție. Cu puține momente înainte de deschiderea scorului, Pintilii și Seserman nu s-au înțeles în fața porții, la o fază foarte periculoasă a “lupilor”.

Codrin Mazuru a marcat în minutul 37, stabilind scorul pauzei, 1-0 pentru Biruința Movileni.

Actul secund a început cu o reluare imprecisă a lui Radu Cozma. Vasilache (’58) reia în bară o minge centrată din bandă de Paul Răianu.

Pe lângă golul handicap, “lupii” aveau să mai primească o lovitură, la mijlocul reprizei a doua, după ce Cătălin Seserman a reacționat la un gest lipsit de fair play al lui Roșca. Arbitrul Cosmin Ciobanu a împărțit rapid cartonașele: galben pentru jucătorul Movileniului, respectiv roșu pentru “Sese”.

Neavând ce să mai piardă, dar și cu un tonus superior adversarului, ComVal a continuat să spere la minim un punct aici și puțin a lipsit ca Radu Cozma (73′) să restabilească egalitatea. Mingea a trecut milimetric pe lângă bara din stânga.

Egalitatea numerică s-a refăcut, trei minute mai târziu, la o fază în care Donose a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. Al doilea “galben” a venit pe trageri de timp, când jucătorul Movileniului îi lega șireturile portarului.

Ulterior, avea să se refacă și egalitatea de pe “tabelă”. În minutul 85, Ionuț Miron i-a pasat ideal lui Iulius Vasilache, care nu a mai ratat ca în alte rânduri, punctând pentru 1-1.

La final, animozitățile din teren au fost date uitării, grătarul fiind oferit de gazdele de facto ale acestei partide.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<