Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

FC Vișoianu a câștigat finala Cupei Diviziei de Ciurea

1 Comment 📁 Divizia de Ciurea 🕔22.August 2022
FC Vișoianu a câștigat finala Cupei Diviziei de Ciurea

FC Vișoianu a devenit, duminică, a doua echipă din istoria Diviziei de Ciurea cu un trofeu în palmares, după ce a reușit să câștige finala Cupei în fața lui CS Ciurea.

Calificată în semifinale după o victorie cu FC Dumbrava, Vișoianu a început bine ziua, reușind să dispună cu 3-2 de FC Wolves.

Pe fondul unui forcing de start al “lupilor”, Vișoianu a punctat devreme prin Amariței. La atacul următor, Wolves a trecut de puțin pe lângă golul egalizator.

Golurile aveau să curgă, însă, la aceeași poartă. Amariței a dublat avantajul viitoarei campioane, completându-și ulterior hat-trick-ul.

Lupii au dat semne de viață, revenind parțial prin Florentin Balan (“Papanel”). S-au apropiat la un gol, după ce Alin Cantemir a introdus mingea în poartă, stabilind scorul final. De menționat faptul că, la scorul de 3-1, Păpăruz (FC Wolves) a ratat o lovitură de pedeapsă.

În cea de-a doua semifinală s-au întâlnit CS Ciurea și Young Boys Ciurea. “Portocala Mecanică” a aplicat și de această dată tactica din sferturi, profitând la maximum de experiența jucătorilor pe care îi are în lot: fotbal simplu și o poziționare excelență în teren.

După mai multe ocazii la poarta lui “Pelican”, Alex Dumitru avea să înscrie singurul gol al partidei, suficient pentru ca CS Ciurea să avanseze în ultimul act.

Finalul acestui miniturneu, creat cu rolul de a deschide oficial sezonul III al Diviziei de Ciurea, a avut parte de un deznodământ pe muchie de cuțit. Vișoianu a lovit prima prin Sorin Elisei – șut din afara careului, 1-0. CS Ciurea a răspuns la ultima fază a primei reprize, când Radu Tanasă a obținut penalty și tot el a transformat pentru 1-1.

Loviturile de departajare au fost tranșate în favoarea lui Vișoianu, dar nu oricum, ci după o serie de câte 5 penalty-uri, cu CS Ciurea ratând prima. A ratat și Vișoianu, chiar în momentul când trebuia să încheie socotelile. 4-4 la penalty-uri!

Gurzun nu l-a putut păcăli pe Cimbru de la punctul cu var, iar Răileanu a decis finala în favoarea lui Vișoianu, care își adjudecă astfel primul trofeu din istorie.

Share this article with friends

1 Comments

Write a Comment

<