Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Cupa 5 ani DpT

0 Comments 📁 Divizia de Ciurea, Liga 4, Liga 5, Stiri 🕔24.December 2022
Cupa 5 ani DpT

Timpul trece pe nesimțite, iar “ferestrele” apar tot mai rar, la finalul unui an în care totul a decurs perfect din punct de vedere profesional în ceea ce mă privește. Conceput inițial în vara lui 2022, atunci când a luat naștere proiectul DUMINICAPETARLA, evenimentul sportiv care va marca 5 ani de existență a fost mutat în sezonul rece, într-o perioadă în care fotbalul amator ieșean e înghețat. La propriu și la figurat.

Astfel, pe 8 ianuarie, la Baza Sportivă Premier Iași, va avea loc Cupa 5 ani DpT, cu șase echipe care au răspuns pozitiv invitației mele.

Am vrut o reprezentantă din afara județului și am reușit să aduc liderul detașat al Ligii a 4-a Vaslui, CSM Vaslui.

În calitate de “ambasador” al Diviziei de Ciurea, la acest turneu trebuia să aliniez la start și o echipă din “Liga a 6-a” ieșeană. FC Astoria Knights, câștigătoarea Cupei de Iarnă – Divizia de Ciurea, vine pe 8 la Cupa 5 ani DpT!

Apoi, avem reprezentantele Ligilor 4 și 5 din Iași:

AS Țuțora – locul 4 în Liga 4 Iași
ACS Com-Val Valea Lupului – ocupanta locului 11 în Liga a 4-a Iași
Victoria Lețcani (L5 Iași, Seria I) – fostă campioană a Iașului
Voința Bosia (L5 Iași, Seria I) – una dintre echipele care au găzduit Cupa COVID, competiție organizată într-o perioadă când fotbalul de pe tarlalele județului era în comă.

FORMATUL CUPEI 5 ANI DPT

Două grupe de 3 echipe, program intercalat (un meci grupa A, un meci grupa B – timp suficient pentru jucători de a se odihni). La finalul meciurilor din grupe, se face un clasament, pentru ca în faza finală să se joace: 1A vs 1B ptr locul 1, 2A vs 2B (locurile 3-4) și 3A vs 3B (locurile 5-6). Cronologic, în ordine inversă, bineînțeles.

Jucătorii trebuie să aibă carnet vizat la echipa respectivă. Contestațiile se rezolvă pe loc, 3-0 la “masa verde”. Cartonașul roșu primit direct = un meci suspendare. Eliminările pentru cazuri reprobabile atrag cu sine suspendarea definitivă din competiție a jucătorului. Sau a echipei, dacă situația o va impune. sperăm totuși să nu fie cazul.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<