Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Etapă liniștită în Divizie. Doar Young Boys a ieșit din tipare

0 Comments 📁 Divizia de Ciurea 🕔30.May 2023
Etapă liniștită în Divizie. Doar Young Boys a ieșit din tipare

FC Wolves, CS Ciurea, FC Dumbrava și Luceafărul au obținut victorii pe linie în etapa a 10-a din Divizia de Ciurea, într-o duminică în care doar Young Boys, considerată favorită, a cedat, la limită, scor 2-1, în fața Stejarului. Lupta la vârf e mai strânsă ca oricând, “lupii” acumulând 17 puncte (8 meciuri), urmați fiind de Amonte, CS Ciurea, Luceafărul și Dumbrava, toate cu câte 13 puncte, zestre acumulată în doar 6 meciuri.

În primul meci al etapei, Stejarul a trecut cu 2-1 de Young Boys, obținând astfel cea de-a doua victorie a sezonului. Vlad Lepădatu, o execuție superbă din afara careului, spre vinclu, i-a dat “botezul” lui Dan Savin, aflat la prima apariție in Divizie. Iulian Rusu a dublat avantajul Stejarului, pentru ca Alin Gulai să reducă din diferență, stabilind scorul final.

CS Ciurea a făcut spectacol cu Hlincea, într-un meci în care nu s-a pus pentru nicio clipă problema câștigătoarei. Având în Aparaschivei principalul om de pasă, CS și-a permis și luxul de a-l folosi pe veteranul Emil Apetrei în atac, acolo unde, însă, avea să se remarce, surprinzător, apărătorul Vasile Tănasă, cu o “dublă”, completat de un marcator obișnuit al “Portocalei Mecanice”, Radu Tanasă, de asemenea cu două goluri în cont, Kevin Iacob și Botez. La fel cum a făcut-o și în alte rânduri, Aparaschivei a închis tabela, 7-3, dintr-o lovitură de pedeapsă acordată de arbitrul Ștefan Tudorache.

Wolves nu a slăbit ritmul, trecând cu 4-0 de FC Tineretului și asigurându-și, implicit, încă minim două săptămâni pe prima poziție a clasamentului. Rotariu (2), Bălan și Marian Loghin au înscris golurile “lupilor”.

FC Vișoianu a fost învinsă de Luceafărul prin golurile înscrise de doi foști jucători ai “albilor”, care au făcut pasul, în primăvară, spre dubla campioană a Diviziei. Borș și Pârlea (2) a ajutat Luceafărul să pună în clasament a patra victorie din campionat.

Etapa a 10-a din Divizie s-a încheiat cu un meci de “9” (goluri). Dumbrava a pornit ca din tun în fața unui adversar – FC Astoria Knights – cu reale probleme de efectiv. După un 3-0 ce părea liniștitor, “cavalerii” au reușit să restabilească egalitatea până la pauză. Prospețimea fizică a jucătorilor Dumbravei a cântărit mult ulterior, iar Calistru (cu două goluri în meci) et co au mai punctat de trei ori pentru tot atâtea puncte în contul echipei ce se înscrie cu șanse reale la câștigarea titlului.

REZULTATE ÎNREGISTRATE ȘI MARCATORI

Young Boys Ciurea – Stejarul Ciurea 1-2
Marcatori: Gulai, respectiv Vl. Lepădatu, I. Rusu

CS Ciurea – Viitorul Hlincea 7-3
Marcatori: Tănase (2), K. Iacob, R. Tanasă (2), Botez, Aparaschivei (pen), respectiv Bălan, Hrib, Spiridon

FC Tineretului – FC Wolves 0-4
Marcatori: Rotariu (2), Papanel, M. Loghin

FC Vișoianu – Luceafărul Lunca Cetățuii 0-3
Marcatori: Borș, Pârlea (2)

FC Dumbrava – FC Astoria Knights 6-3
Marcatori: Soroceanu (2), Calistru (2), Țapu, Penciu, respectiv Andone, Sav, Ed. Dulcianu

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<