Duminica pe tarla

Fotbalul judetean si povestile sale

Blog

Aer de vacanță în Divizie. Dumbrava, aproape campioană!

0 Comments 📁 Divizia de Ciurea 🕔27.June 2023
Aer de vacanță în Divizie. Dumbrava, aproape campioană!

Etapa a 3-a din Divizie, restantă din luna aprilie a acestui an, a fost una lipsită de surprize, Dumbrava și Amonte continuându-și astfel lupta umăr la umăr pentru câștigarea campionatului. Ambele echipe au avut adversari facili în această rundă, pe fondul absențelor consemnate atât la CS Ciurea, care a jucat în număr fix, 8+1, cât și la Astoria Knights, “cavalerii” venind cu Alex Izmană (ACS USV – Liga 4 Iași) și un portar în probe, ambii neeligibili.

Young Boys s-a impus fără drept de apel în deschiderea rundei, scor 7-3, în fața lui FC Tineretului, într-un meci (aproape) fără istoric. Hat-trick-ul realizat de Danciu într-un interval de nici două minute rămâne singurul lucru care merită subliniat, la pachet cu revenirea cu gol a lui Teșcu, jucătorul echipei de Liga a 3-a Sănătatea Darabani.

Dumbrava nu a avut mari emoții cu CS Ciurea, în condițiile în care Portocala Mecanică s-a prezentat la teren fără o serie de jucători importanți. Astfel, am consemnat primul meci cu veteranul Mihai Patlagică integralist. Fără să strălucească, dumbrăvenii au deblocat meciul în minutul 23, printr-o execuție plasată a lui Andrei Roman.

Alex Soroceanu și Ionuț Amarandei au dus scorul la unul de neprezentare, în repriza a doua. Cu un singur meci rămas din actualul sezon, vs FC Tineretului, Dumbrava poate fi declarată, în premieră, noua campioană a Diviziei.

Stejarul Ciurea – Slobozia Forest a fost cel mai echilibrat joc al etapei, cu două întoarceri de scor. Slobozia a deschis scorul prin Căliman, iar Stejarul a revenit după pauză, 2-1. “Verzii” au continuat să spere și au restabilit egalitatea, 2-2, prin Ionuț Popovici. Golul izbăvirii pentru formația lui Iulian Gugulică a venit aproape de final, când Iulian Rusu a perforat, decisiv, poarta “pădurarilor”.

Un meci pe sens unic avea să se dovedească și Luceafărul-FC Wolves, scor final 7-1. Florin Nantu, 5 goluri în meci, a fost performerul etapei. “Lupii” sunt primii care au bifat toate cele 11 jocuri în campionat. Cununia civilă a lupului alfa, Tiberiu Păpăruz, a contat enorm în stabilirea câștigătoarei. Wolves remizase cu Amonte în etapa precedentă.

Epilogul rundei ne-a oferit un meci cu o câștigătoare care se cunoștea de dinainte, Amonte având ca plasă de siguranță contestația ce o putea întocmi pe jucătorii anterior menționați. S-au înscris șapte goluri, Amonte învingând-o, la limită, pe Astoria, scor 4-3. Portar în prima repriză, Alin Dumitriu a revenit după pauză ca jucător de câmp și a realizat un hat-trick, contribuind din plin la comeback-ul campioanei în exercițiu.

Duminică, 2 iulie 2023, în proporție de 99%, vom afla, oficial, numele campioanei ediției a IV-a a Divizia de Ciurea. Dumbrava întâlnește Tineretului, în ultimul joc al etapei a 4-a, rămasă restantă din cauza programării în perioada sărbătorilor pascale.

REZULTATE ÎNREGISTRATE ȘI MARCATORI

FC Tineretului – Young Boys Ciurea 3-7
Marcatori: Satala (2), Magdici, respectiv Chiriac, Agache (pen), Ovidiu (pen), Danciu (3), Teșcu

FC Dumbrava – CS Ciurea 3-0
Marcatori: A. Roman, Soroceanu, Amarandei

FC Slobozia Forest – Stejarul Ciurea 2-3
Marcatori: Căliman, Popovici, respectiv R. Rusu, Cl. Chiriac, I. Rusu

Luceafarul – FC Wolves 7-1
Marcatori: Nantu (5), Busuioc, Crețu, respectiv Grigoraș

Amonte Ciurea – Astoria Knights 4-3
Marcatori: Bura, Dumitriu (3), respectiv Andone, Sav (2)

 

 

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

<